Cél a válogatott
A Magyar Kézilabda Szövetség szakemberei 26 fiú kézilabdázó részvételével rendezték meg Balatonbogláron a serdülő kiválasztó egyik regionális fordulóját. 

A 2004. január 1.és 2005. december 31. között született játékosok többek között a NEKA, a Balatonfüred, az Éles Kézisuli, a Csurgó, az FTC és a PLER csapatától érkeztek. A korosztályos válogatottságra aspiráló fiataloknak különböző képességfelmérő teszteken, illetve az egymás közötti játék során kellett bizonyítaniuk rátermettségüket.

„Kollégáimmal tavaly novemberben kezdtük el a kiválasztó folyamatot a megyei szintű szűrésekkel, amelyekre a klubedzők javaslata alapján 480 játékos kapott meghívást. Ebből a bő keretből 180 gyereket válogattunk be és figyelünk tovább a hét területi kiválasztón, amelynek egyik fordulóját tartottuk Balatonbogláron. A szűkített keretbe 60-65 kézilabdázó kerül be, eredményeik a Sportkórházban elvégzendő élettani vizsgálati adatokkal együtt a Magyar Kézilabda Szövetség által kijelölt leendő serdülő szövetségi edzőhöz kerül, aki a továbbiakban kialakítja a végleges keretét” – beszélt a kiválasztás folyamatáról Buday Ferenc, a „Kézilabda az iskolában” program szakfelügyelője, a kiválasztó csoport tagja.

2019 MÁR 11 17:38:23/