Csapategységben az erő
A NEKA férfi ifjúsági csapata Szigetszentmiklóson lép pályára a hétvégi bajnoki négyes döntőben. Sótonyi László együttese, a kiváló szezon zárásaként, egy jó eredménnyel tenné fel az i-re a pontot.
„A rájátszásba való bejutás nem volt elvárás, hiszen az idei szezonban nem igazán láttam tisztán, mire leszünk valójában képesek. Sok változás volt, új csapat alakult, több játékos érkezett miközben húzóemberek estek ki a szezon folyamán. Ezért örülök különösen annak, hogy a négyes döntőben vagyunk” – foglalta össze az elmúlt hónapok történéseit röviden Sótonyi László. – Természetesen, ha már az ország legjobb négy ifjúsági csapata közé jutottunk, a célunk a győzelem. Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy ez egy elit társaság, riválisaink is a bajnoki címre hajtanak, és a hétvégi forma alapján bárkinek van esélye az aranyéremre. Ennek megfelelően készülünk lépésről lépésre, nyilván először az elődöntőt szeretnénk megnyerni a taktikailag nagyon jól felkészített Pick Szeged ellen. Bízom abban, hogy a harcra képes 16 ember közül mindenki hozzá fog tenni valamit a nagy egészhez. Meggyőződésem: igazi csapatként mindenkit képesek vagyunk megverni.”

Az együttes az ifjúsági bajnokság mellett az NBI/B-ben is hétről hétre szerepelt, amiből a szakember szerint mindenképpen profitálni kell:

„A felnőtt kézilabdázókból álló mezőnyben gyakorlatilag nem voltak könnyű meccseink, bármikor bármilyen eredmény születhetett. Koncentrációban, taktikában, fegyelemben sokat léptek előre a srácok, kialakult az a játék, amely szoros állásnál eredményes lehet. Meccsről meccsre rengeteget fejlődtünk, ennek volt köszönhető, hogy az utolsó fordulók rangadóiból végül jól jöttünk ki. Ez a tapasztalatszerzés ezen a hétvégén, azonos korosztályban, mindenképpen a segítségünkre lesz a kritikus helyzetekben."

Sótonyi László úgy véli, hogy a hétvégi Final4-on nagy szerepe lesz a csapategységnek is.

Azt kérem a játékosaimtól, hogy maximálisan legyünk ott fejben. Az NBI/B-ben bronzérmet szereztünk, ez a siker lökést adhat a fiúknak erre a hétre, és remélhetően pozitív hatása lesz a szezon utolsó erőpróbáján is. Legfontosabb célunk, hogy a saját játékunkkal foglalkozzunk a hétvégén, ne az ellenfelekkel, és igazi csapatként tegyük oda magunkat. Még egyszer, utoljára. Utoljára, hiszen ebben az összeállításban többet már nem szerepelünk együtt”- összegezte a négyes döntőre készülő csapat teljesítményét Sótonyi László.

fotó: Tompos Gábor2019 MÁJ 22 17:17:27/