Csenge újabb BL-sikere
A Győri Audi ETO KC együttese vasárnapi győzelmével ötödik alkalommal nyerte el a női kézilabda Bajnokok Ligája trófeáját, amit Fodor Csenge, a NEKA korábbi növendéke másodszor ünnepelhetett csapattagként.

A fiatal játékos fantasztikus dolognak tartja, hogy a győriek sorozatban harmadszor bizonyultak a Final Four legjobb együttesének, és ezúttal ő is pályára léphetett.

„Már tavaly is óriási élmény volt magasba emelni a serleget, az idei azonban minden korábbit felülmúlt. Az elődöntőben egy félidőt játszhattam és gólt is lőttem. Ezt követően a döntőben is kaptam pár percet, s végre valóban átélhettem ezt a különleges hangulatot. Így lett igazán emlékezetes a második BL-címem. Hajnalig ünnepeltünk, de szinte még mindig felfoghatatlan, hogy újra megcsináltuk! Többen azt mondták, hogy a Final Four tapasztalatunk sokat segített. Az atmoszféra valóban ismerős volt, de ezt szerintem nem lehet megszokni. Egy év eltelik, ismét 12 ezer ember tölti meg az arénát és újra hozzá kell szokni ezekhez az impulzusokhoz. Igazi világsztárok alkotják a Győrt, akik számtalan világeseményen vettek részt, de még ők is megilletődöttek voltak az elején. Miután a mérkőzés elkezdődött, már nem látszott rajtuk semmi, remekeltek a pályán. Nekem azonban még kell egy kis rutin ahhoz hogy az idegességemet legyőzzem” – foglalta össze boldogan Fodor Csenge a hétvégi eseményeket.

A korábbi NEKA játékos szerint a kispadon ülve is érezhető volt a felfokozott hangulat, de az is, hogy egy emberként szurkolt mindenki a pályán lévőknek.

„A feszültség végig tapintható volt a vasárnapi döntő előtt és közben. Nem mondtuk ki, de bennünk volt, hogy Ambros Martinék ellen kell játszanunk. Természetesen ezt igyekeztünk figyelmen kívül hagyni, csak magunkra koncentrálni és betartani az edzői utasításokat és fizikailag is jól bírtuk az iramot. Úgy gondolom, amellett, hogy kiemelkedő képességű játékosok alkotják a Győrt, nálunk a klasszisok együtt is jól tudnak játszani. A Bukarestet tudnám említeni ellenpéldaként, ahol a sztárok nem igazán tudtak fejben együttműködni egymással."

Fodor Csenge szerint az is fontos, hogy a győri kézilabdázók a pályán kívül is nagyon jóban vannak, és ez az összhang a pályán is látszik.

Rettentő jó a közösség, fiatal korom ellenére, engem is egyenrangú félként kezelnek a tapasztalt játékosok, mintha évek óta együtt játszanánk. Pont ezért az ünneplés közben volt egy kis szomorúság is, hiszen többen is távoznak a csapattól, ez volt az utolsó mérkőzésük zöld-fehér mezben. Nekem mindenki hiányozni fog, de Tomori Zsuzsival, Nora Mörkkel és Nycke Groottal különösen közel állunk egymáshoz, az ő eligazolásukat nagyon sajnálom. Jövőre, mindezek ellenére az ideihez hasonló célokkal vágunk neki a szezonnak" - avatta be honlapunkat a győzelem kulisszatitkaiba Fodor Csenge.

fotók: győrietokc.hu és mksz.hu

2019 MÁJ 13 18:55:39/