Csibészség kerestetik
A tabella élén várja a folytatást a férfi ifjúsági másodosztályban szereplő csapatunk, a serdülőknél pedig harmadik a NEKA I. gárdája. A két együttes mestere, Kopornyik Zsolt leginkább tanítványai védekezésével elégedett.

Két korosztályban is érdekeltek Kopornyik Zsolt tanítványai, hiszen a férfi ifjúsági II. osztályban játszó bő keretnek szerves részét képezi a serdülők élvonalába nevezett fiatalabbak NEKA I-es gárdája is. Előbbi nagyszerű félévet tudhat maga mögött, hiszen veretlenül, tizenegy nyert mérkőzéssel a tarsolyában az első helyről várja folytatást. A kisebbek szeptemberben a Veszprém KKFT Felsőőrs, novemberben pedig a Telekom Veszprém együttesével szemben maradtak alul, s állnak pillanatnyilag a tabella harmadik helyén. A szakember szerint ennek érthető magyarázata van.

A csapat nagyrésze kicserélődött az idény kezdetén, annál az egyszerű oknál fogva, hogy számos játékosom feljebb lépett – indokolja a serdülő együttesnél bekövetkezett változásokat Kopornyik Zsolt. – S bár az eredményesség szempontjából ez hátrány, utánpótlás-nevelő edzőként nagyon is örülök neki, hiszen az a célunk, hogy minél jobb játékosokat képezzünk. Az én munkámat is dicséri, ha gyorsan „kinőnek”. Nem is vagyok elégedetlen, hiszen ebben a felállásban szerintem kihoztuk magunkból a maximumot. Az ifjúsági másodosztályban ezzel szemben egy serdülőkorú gárdával vezetjük a tabellát. De a bajnokságnak még nincs vége, tavasszal nagyon kemény csaták várnak ránk! 

Az ifik közötti remeklést különösen azért tartja rendkívül jó eredménynek a NEKA szakembere, mert kilenc új játékost kellett nagyon rövid idő alatt beépítenie az együttesbe. Az érkezők nagy része 2003-as vagy 2004-es születésű, miközben a korosztály pillanatnyilag a 2002-eseké. De Kopornyik Zsolt szerint erre is van logikus magyarázat:

− Az első generáció kirepülése miatt a szokásosnál erőteljesebben kellett pótolnunk a hiányzó játékosokat, sok fiút felfelé kellett versenyeztetni, helyükre érkeztek az újak a serdülőkhöz. Igyekezni kellett a csapat felépítésével, hiszen míg más kluboknál sok esetben már hetedik, nyolcadik osztályban együtt vannak a játékosok, nálunk tizennégy éves korban kerül csak össze a társaság. Ezt a hátrányt nem lehet három hét alatt ledolgozni, ezért indul nálunk nehezebben a gépezet. Tavasszal éppen ezért bízom a meglepetésben, amit a legjobbak ellen tudunk majd produkálni. Tudom, hogy nagyon nehéz lesz, de én ezekkel a bravúrokkal lennék igazán elégedett.

A szakember szerint az elmúlt félévben sokat változott csapatainak játéka. A fiúk egyre tudatosabban kézilabdáznak, jóllehet mind játékos, mind pedig edzői fronton jelentős átalakulások történtek. A képzési tematikában előírt rendszert egyre markánsabban próbálják képviselni a szakmai munkában, ami edző és versenyzője számára egyaránt újdonságként hatott. S bár ez egy hosszabb folyamat kezdeti szakasza csupán, már most látható a fejlődés.

Védekezésünk egész szépen kialakult a végére, aminek nagyon örülök és a játék folyamatosságában is nagyot léptünk előre – foglalja össze a pozitívumokat Kopornyik Zsolt, majd egy meglehetősen érdekes észrevételt tett tanítványaival kapcsolatban. – Kicsit hiányolom belőlük azt a fajta csibészséget, vagányságot, ami egy picit tovább lendítene bennünket. Ezzel minden bizonnyal szorosan összefügg, hogy az iskolai eredményeikre viszont büszkék lehetünk, tele vagyunk jó tanulókkal. Nálunk ez is nagyon fontos, ezért tehát külön dicséret illeti őket. A pályán azonban lehetnének egy kicsit agresszívabbak, kicsit bátrabbak. Ebben várok tőlük előrelépést tavasszal. 

Fotó: Tompos Gábor

2019 JAN 23 09:41:12/