Csoportharmadikként az alsóházban folytatjuk az Eb-t

A magyar junior férfi válogatott 30-22-re kikapott Németországtól, így a D-csoport harmadik helyén végzett a dániai Európa-bajnokságon. Ez azt jelenti, hogy az alsóházban folytatja szereplését Gyurka János együttese.

Miután Horvátország két góllal legyőzte Svédországot a csoportunkban, tudtuk, hogy a továbbjutás csak abban az esetben valósul meg, ha felülmúljuk a németeket. Ez nem sikerült, hiszen az ellenfél a félidőben már öt góllal vezetett, és minden hibánkat profi módon kihasználta. A magyar csapat becsülettel küzdött, és a második félidőben 17-17-re egyenlített, ezt követően viszont nem tudtuk átvenni a vezetést és végül nyolc góllal kikaptunk.

Ezt azt jelenti, hogy a folytatásban új csoportba kerültünk a svédek, a norvégok és a macedónok mellé, és két ponttal kezdjük a helyosztókat. Svédországgal már nem játszunk, a másik két csapattal ugyanakkor kedden és szerdán mérkőzünk meg.

FÉRFI JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, DÁNIA
Csoportmérkőzés, D csoport
Magyarország–Németország 22-30 (12-17)
Magyarország: Rózsavölgyi, Balogh 1 (kapusok), Bartók 3, Fekete 2, Füzi, Gábor, Győri 6, Hanusz 1, Juhász 1, Kovács M. 1, Ligetvári, Mikita, Sinkovits, Tóth 3, Varjú 4. Szövetségi edző: Gyurka János

Az alsóház csoportbeosztása:

1.      Norvégia 2 pont

2.      Magyarország 2 pont

3.      Macedónia 0 pont

4.      Svédország 0 pont

A program: augusztus 2. Magyarország-Norvégia 20.00

                    augusztus 3. Magyarország-Macedónia 20.00

Fotó:https://www.facebook.com/heartofhandball/?fref=nf

2016 JÚL 31 22:54:30/