Dabasi fiatalok felmérése
Fizikai és állapotfelmérésen vettek részt a Dabasi KC VSE férfi ifjúsági csapatának tagjai a Nemzeti Kézilabda Akadémián. A NEKA a partnerprogram keretében évek óta kiváló kapcsolatot ápol a Pest megyei klubbal, ennek részeként szakembereink segítségével fontos adatok mérhetők egy-egy fiatal sportolóról.

A NEKA sporttudományos és egészségügyi csoportjának tagjai 15 dabasi fiatal sportdiagnosztikai mérését végezték el, melybe beletartozik többek között az állás és járásanalizálás, a bokamobilitás, törzserő, vertikális felugrások, combhajlító izomerő értékeinek rögzítése, emellett állóképességi és futógyorsaság-mérés is szerepelt a programban, mellyel komplex kép kapható az adott kézilabdázóról.

Ahogy Volcz Ákos, a csapat vezetőedzője fogalmazott, rendkívül hasznos és érdekes adatokhoz jutnak a fiatalokról, amelyek felhasználhatók az egyéni képzés során.

„Néhány hete már jártunk itt hasonló felmérésen a gyömrői akadémián kézilabdázó gyerekekkel, az akkori adatokat már megkaptuk, és elmondhatom, hogy nagyon részletes és informatív kiértékelést kaptunk mindenkiről. A gyógytornászunk segítségével igyekszünk beépíteni ezeket az adatokat a fejlesztési tervbe, és természetesen ez történik majd a dabasi ifjúsági játékosok esetében is” – mondta el Volcz Ákos. 

2019 NOV 13 09:14:43/