Debreceni csúcshét
A DVSC Schaeffler női kézilabdacsapata egy héten át Balatonbogláron, a NEKA létesítményeiben edzőtáborozik. Köstner Vilmos vezetőedző a felkészülés menetéről, és a balatoni helyszín által biztosított lehetőségekről, míg korábbi növendékünk, Vámos Petra a sikeres beilleszkedésről beszélt.

A Debrecen női kézilabdázói július 8-án kezdték felkészülésüket a következő bajnoki idényre, a negyedik hétre pedig Balatonboglárra költözött az együttes és a szakmai stáb.

„Úgy gondolom, remek helyszínt választottunk, a Nemzeti Kézilabda Akadémián minden feltétel adott a zavartalan munkához. A döntés hátterében az áll, hogy egy kicsit távol akartunk lenni Debrecentől, hiszen a környezetváltozás mindenkinek jót tesz, ráadásul az akadémia létesítményei, edzésfeltételei egyedülállóak az országban. A szintén itt edzőtáborozó Ferencvárossal és Elek Gáborral ápolt szakmai és baráti kapcsolat révén közös gyakorlásra is van mód, úgyhogy örülök, hogy itt lehetünk. Július eleje óta fokozatosan növeltük a terhelést, ez a csúcshét, nemcsak az edzések mennyisége, hanem hossza miatt is. Szombattól vasárnapig tizennégy edzésünk van, hármat a Fradival közösen tartunk, és két edzőmeccset is játszunk, ami mindkét csapatot rendkívül hasznos tapasztalatokkal gazdagíthat. Az itteni környezet, a balatoni fürdés, hajókázás, közös grillezés a szakmai összecsiszolódás mellett a csapategységet is javítja, így tényleg ideális helyet találtunk” – foglalta össze a Debrecen balatonboglári programját Köstner Vilmos vezetőedző.

A csapat újdonsült irányítója, Vámos Petra a győri junior Európa-bajnokság megnyerése után keveset pihenhetett, mégis nagy kedvvel és lendülettel kezdte el a munkát az NBI-es csapattal.

Az Eb hatalmas élmény volt, feltöltődve érkeztem vissza a Debrecenhez, nagyon vártam már, hogy csatlakozhassam a csapathoz. A kezdeti izgulást leszámítva minden rendben ment, nagyon kedves és segítőkész mindenki. Úgy érzem, mintha már régóta itt játszanék. A szó szoros értelmében a mély vízbe csöppentem, hiszen kétszer is a Fradival játszunk itt Bogláron, igyekszem mindent megtenni, hogy a legjobbamat nyújtsam” – mesélte lelkesen Vámos Petra, aki az első edzőmérkőzésen két gólt szerzett a Ferencváros ellen. 

fotó: dvsckezilabda.hu

2019 AUG 01 09:55:57/