Diákolimpiai bajnokok a boglári lányok!
Valamennyi mérkőzését, így a döntőt is magabiztosan nyerte meg a Boglári Általános Iskola lánycsapata az Országos Diákolimpián, és végül fantasztikus teljesítménnyel, aranyérmesként zárt.

A gyöngyösi fináléban, ahol az ország legjobb nyolc általános iskolás kézilabdacsapat mérte össze tudását, a csoportelsőség kiharcolása után az elődöntőben a Siófok, majd a döntőben a Békéscsaba sem tudta megállítani a mieinket, akik az aranycsatát –re nyerték meg. Bohus Beáta, mindössze 12 játékost – köztük 10 NEKA növendékét – tudta szerepeltetni a keretben, de a fiatalok hatalmas küzdeni akarással harcoltak, és a betegségek ellenére legyőzhetetlenül meneteltek a dobogó tetejéig! Két különdíj is Balatonboglárra került, Zaj Klára a legjobb kapus, míg Bohus Bea a legjobb felkészítő tanár lett!

Az előző tanévben a boglári fiúcsapat ezüstérmet ünnepelhetett, míg most a lányok szereztek dicsőséget iskolájuknak és a Nemzeti Kézilabda Akadémiának egyaránt.

Az aranyérmes csapat névsora: Bakos Kármen, Zaj Klára, Lakatos Réka, Cingolani Claudia, Bükfa Dorina, Csamangó Lili, Csíkos Luca, Csamangó Nóra, Torday-Nagy Sára, Bencsik Dorka, Molnár Dorottya, Kovalcsik Bianka.

A csapat edzője Bohus Beáta, segítői most és az év során: Hajdu János, Varga Zsolt, Farkas Anita, Nagy Laura, és Andorka Sándor voltak.

Leány kézilabda Országos Diákolimpia, IV. korcsoport, döntő:

Balatonboglár – Békéscsaba 30-15 (15-8)

Balatonboglár: Zaj K., Bakos K., Lakatos R., Cingolani C., Bükfa D., Csamangó L. 1, Csíkos L. 4, Csamangó N. 1, Torday-Nagy S. 1, Bencsik D. 4, Molnár D. 9, Kovalcsik B. 10 – edző: Bohus Beáta 

fotók: Kovalcsik Mónika és Farkas Anita

2019 JÚN 24 12:42:57/