Döntetlent játszottunk az ukránokkal

Nem bírt ellenfelével férfi ifjúsági válogatottunk a bulgáriai U18-as B-csoportos Európa-bajnokságon. Imre Vilmos együttese a negyedik csoportmérkőzésén 25-25-re végzett Ukrajnával, így a csoport második helyére került. Ezzel nehéz helyzetbe hozta magát a magyar csapat, hiszen ahhoz, hogy a torna első helyéért játszhasson, szombaton az eddig hibátlan Macedónia ellen kell kiharcolnia a csoportelsőséget.

Nagy csatát vívott egymással a magyar és az ukrán válogatott az A-csoport negyedik körében. Az első félidőben előnyt szerzett az ellenfél, de 10-10-re egyenlítettünk, és a félidőben 13-11-re vezettünk. A második félidőben folytatódott az izgalmas küzdelem, felváltva estek a gólok, de a hajrában rendre az ukránok vezettek, 24-22-nél már kétgólos volt az előnyük. A magyar fiúk a végjátékban nagyot küzdve ledolgozták a hátrányt, majd 25-25-nél időn túli szabaddobáshoz jutottunk, de az eredmény már nem változott. 

A magyar csapat jelenleg a második helyen áll az A-csoportban, egy ponttal lemaradva Macedónia mögött. Szombaton 18 órától a két csapat egymás ellen lép pályára a csoportelsőségért. Az első helyezett csapat vasárnap az Eb első helyéért a másik csoport győztesével játszik.

U18-as férfi kézilabda B-csoportos Európa-bajnokság:

MAGYARORSZÁG-UKRAJNA 25-25 (13-11)

Gólszerzőink: Szita Zoltán 6, Uros Borzas 5, Orbán Barnabás 3, Kecskeméti Tamás, Szöllősi Olivér, Kerkovits Gyula, Rozner Kevin, Horváth László 2-2, Somogyi Bálint 1

Az A-csoport állása:

1.      Macedónia       8 pont

2.      Magyarország 7 pont

3.      Ukrajna            5 pont

4.      Koszovó         2 pont

5.      Ciprus              2 pont

6.      Örményország 0 pont

Meccsfotók: http://ehf-m18ch.com/en/ukraine-hungary/
2016 AUG 20 07:20:13/