Döntőben az ízek csatájában
A Nemzeti Kézilabda Akadémián dolgozó Miseta Péter és Kaveczki Csaba a „Magyarország étele 2019.” elnevezésű szakácsverseny döntőjében bizonyíthatta szaktudását az elmúlt hétvégén. 

Az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete által idén második alkalommal meghirdetett viadalra 173 induló küldte el az étel receptúráját, technológiai leírását és fotóját. A szervezők a tradicionális magyar étkezési kultúrának megfelelő ételeket vártak a versenyzőktől, amelyek hazai alapanyagból készültek. Elvárás volt továbbá, hogy az adott fogás egy átlagos felszereltségű konyhában is elkészíthető legyen, illetve két kötelezően felhasználandó alapanyagot, a biotejfölt és a darált húst egyaránt tartalmazza. Az anonim pályamunkákat értékelő zsűri döntése alapján Miseta Péter és Kaveczki Csaba bejutott a döntőbe, ahol az ország 12 legjobb csapata között mutathatta meg tudását.

„A jelenlegi trendeknek megfelelő ételt készítettünk, de a régi hagyományokhoz is megpróbáltunk visszanyúlni, ezért választottuk a kolbászt, a burgonyatócsnit és a lencsét. A nemzeti színek a céklacsipke, a biotejföl és a saláta formájában jelentek meg a kreációban. A felcsúti Letenyey Lajos  Szakgimnáziumban rendezett döntő során négy óra állt rendelkezésünkre a főzésre és tálalásra, ezt követően nyolc tányért kellett elkészítenünk a zsűrinek, illetve a fotózáshoz. Örülünk, hogy a legjobbak között szerepelhettünk” – értékelte a versenyt és az Örökség trilógia 2019 névre hallgató ételt Miseta Péter mesterszakács, aki Kaveczki Csabával és a NEKA segítségével készült a versenyre. Az előkészületek során, az akadémián étkezők kóstolhatták és véleményezhették a különleges fogást.

fotók: Galambos Bernadett és Tompos Gábor

2019 MÁR 26 14:35:50/