Döntősök a NEKA-s lányok a Diákolimpián

A Nemzeti Kézilabda Akadémia két kézilabdázója remek eredményeket ért el az Országos Diákolimpián az atlétika egyéni pályabajnokság megyei döntőjében. Máté Fanni Szabina gerelyhajításban 44.74 méterrel végzett az élen, míg súlylökésben 10.23 méterrel szintén bajnoknak mondhatja magát, és mindkét számban bizonyíthat az országos döntőben. Péter Panna 100 és 200 méteres síkfutásban egyaránt bronzérmes lett, a rövidebb távon 12.96 mp-es idővel teljesítette a szintidőt, így ő is bejutott az országos döntőbe.

"A Diákolimpián gyakorolhattam a nyári versenyekre, hiszen az időhiány miatt edzeni nem tudok, versenyre is ritkán járok, eredmények viszont kellenek, hogy versenyben tudjak maradni a többi atlétával szemben. Olyan eredményt szerettem volna elérni, amivel bejutok a döntőbe. További célom, hogy megvédjem a bajnoki címemet és tagja legyek a válogatottnak a nemzetközi versenyeken" – mondta el Máté Fanni Szabina.

"Én teljesen rutintalan vagyok az atlétikában, de gondoltam, hogy idén is szerencsét próbálok, miután előző években is sikerült jól szerepelnem a megyei fordulókon. 100 és 200 méteren is két atléta lány előzött meg, ami miatt nem is szomorkodom. Annak viszont nagyon örülök, hogy javítottam az eddigi időmön és sikerült megfutnom az országos szintet. Nem fűzök nagy reményeket a döntőhöz, hisz ott már nagyon erős a mezőny, de tapasztalatnak mindenképp jó lesz" – mesélte a verseny után Péter Panna.

A Diákolimpia atlétikai országos döntőjét május 27-28-án rendezik meg Székesfehérváron. Gratulálunk a lányoknak, és sok sikert kívánunk a továbbiakban is!

A fotókat köszönjük Hidvéghy Édua tanárnőnek!

2017 ÁPR 28 00:32:41/