Drámai hosszabbítás után Eb-aranyérmesek a magyar serdülők!
A franciák elleni döntőt hosszabbítás után megnyerte, így aranyérmes lett a magyar serdülő kézilabda-válogatott a göteborgi nyílt Európa-bajnokságon!

 A meghívásos, 20 csapat részvételével rendezett viadalon a mieink valamennyi mérkőzésükön győzni tudtak, így százszázalékos teljesítménnyel végeztek az első helyen. A döntőben a félidőben már hat góllal vezettek a mieink, a franciák mégis egyenlíteni tudtak a hajrában, így 26-26 után következett a hosszabbítás.

Az ellenfél kezdett jobban, két góllal is vezetett, de a magyar lányok fantasztikus akarással játszottak, megfordították a találkozót és végül 31-30-ra győztek. Külön büszkeség, hogy a torna All Star csapatába választották a NEKA játékosát, Mérai Maját, míg a torna legértékesebb játékosa (MVP) Kajdon Blanka lett, aki szintén Akadémiánk tehetsége. A gólkirálynő Farkas Johanna lett 48 találattal!

Gratulálunk a lányoknak és az egész szakmai stábnak!

U16 Női Európa Bajnokság
Svédország
Göteborg, Scandinavium
Döntő
Magyarország – Franciaország  31-30 (16-10, 26-26)

Hibácska, Zsigmond, Bukovszky (kapusok), Vámos 2, Kürthi 2, Németh I , Mérai , Horváth N 5, Kajdon 4, Woth , Farkas 14 , Rittlinger , Rónai , Koronczai 2, Világos , Faragó 1 , Bánhidi 1 – szövetségi edző: ifj Kiss Szilárd

A tudósításokat és fotókat köszönjük Andorka Sándornak.

2018 JÚL 06 22:31:07/