Dupla győzelem a Fradi otthonában
Remek hétvégét zártak a NEKA csapatai a Ferencváros vendégeként.

Az ifjúsági csapatunk nagy csatában, izgalmas hajrát követően 32-31-re nyert, így továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezeti a bajnokságot. Az izgalmas meccs utolsó másodperceiben a hazaiak támadhattak, de miután Nagy Tibi 59.58-nál nagyot védett, megszereztük a két pontot. A mieinknél már nem léphetett pályára a Mezőkövesdre igazolt Győri Kristóf, bemutatkozott viszont új játékosunk, a Fradi-nevelésű Czabán Márton, aki két góllal járult hozzá a sikerhez.

A NEKA serdülőcsapata is kiválóan játszott, és a nyolcgólos Papp Tamás vezérletével 20-16-ra nyert a Fradi ellen. Kopornyik Zsolt együttese a harmadik helyen áll, és egy ponttal van lemaradva az első két helyezettől.

Ifjúsági I. osztály, Nyugat – 8. forduló

FTC-Diagnosticum – Nemzeti Kézilabda Akadémia 31–32 (13–17)

Budapest, Elek Gyula Aréna, 300 néző

Vezette: Szakállas Alex, Varasdi Levente Zoltán

FTC-Diagnosticum: Dombrádi O., Merkovszki P., Nagy P. (kapusok) – Ónodi Jánoskúti M. 7 (1), Lukács P. 6 (3), Prainer V. 6, Csordás M. 4, Burony B. 3, Musztács D. 3, Morvai L. 1, Tóth Sz. 1 (1), Jenei B., Karai M., Kende P. Vezetőedző: Kiss György

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Nagy T., Pálfi D. (kapusok) – Ilic Z. 6, Vetési B. 6, Gál D. 5, Tóth P. 4 (1), Balogh J. 3, Bognár N. 3, Czabán M. 2, Csomor T. 1, Dely M. 1, Kepess J. 1, Bálint B., Fábián V., Kecskés D., Péter B. Vezetőedző: Sótonyi László

Hétméteresek: 6/5 illetve 2/1

Kiállítások: 4 perc illetve 12 perc

Piros lap: Dely Márton (59.p. – harmadik kétperces kiállítást követően)

MESTERMÉRLEG:

Sótonyi László:  "Alapvetően a támadójátékunkkal nem volt probléma, viszont a védekezésünkből a mérkőzés nagy részében hiányzott az agresszivitás és a taktikai fegyelem. Örülök, hogy két ponttal térünk haza, azonban tanulnunk kell a hibáinkból, mert a jövőben az sokba kerülhet, ha ilyen felfogásban játszunk. Készülünk tovább a szerdai derbinkre."

Nagy Tibor: „A meccs elején nem tudtunk eléggé felpörögni, sok hibával játszottunk, de utána meg tudtuk fordítani az eredményt, el tudtunk lépni 4-5góllal. A meccs vége felé nagyon sok labdát szórtunk el támadásban, kapkodtunk, és ennek köszönhetően fel is jött az ellenfél 1 gólra, de mi jöttünk ki jobban a végén. Gratulálok a csapatnak, fontos 2 pont volt!”

Vetési Bence: „A mai mérkőzés nagyon nehéz volt, nem is számítottunk másra. Az elején nehezen pörögtünk fel, támadásban és védekezésben is sokat hibáztunk. Az első periódust leszámítva aztán a meccs további szakaszában remekül összeálltunk, sajnos a végére újra szétestünk, így lett igazán szoros a mérkőzés. Legfontosabb most a győzelem, gratulálok a csapatnak!”

Serdülő I. osztály-Nyugat – 8. forduló

FTC KN KFT – Nemzeti Kézilabda Akadémia I. 16–20 (8–9)

Budapest, Elek Gyula Aréna, 200 néző

Vezette: Szakállas Alex, Varasdi Levente Zoltán

FTC KN KFT: Jeney Á., Nánási L. (kapusok) – Parzer N. 5, Tóth Sz. 4 (1), Bodó M. 3, Szabados M. 3 (1), Siklós-Szondi B. 1, Budavári, Csiki B., Csordás M., Harta B., Jenei B., Karai M., Kovács B., Pribitek Z., Romvári. Vezetőedző: Kende Péter

NEKA I.: Dávid M., Konyicsák T., Takács Á. (kapusok) – Papp T. 8, Bodócs M. 3, Kecskés L. 2, Kovács D. 2 (1), Krakovszki Zs. 2, Igali G. 1, Szeverényi B. 1, Tárnoki M. 1, Buri A., Csengeri H., Gonda T., Jajic D., Papp B. Vezetőedző: Kopornyik Zsolt

Hétméteresek: 3/2 illetve 3/1

Kiállítások: 2 perc illetve 2 perc

MESTERMÉRLEG

Kopornyik Zsolt: „Küzdelmes mérkőzésre számítottam, a Ferencváros energikusan, hatalmas fegyelemmel játszott, mi pedig sajnos hibákkal tarkítva szerveztük támadásainkat. Pozitív, hogy a szívünk és fegyelmezett védekezésünk meghozta a győzelmet, a végjátékot sikerült megnyerni, ennek örülhetünk!”

JÁTÉKOS SZEMMEL

Szeverényi Bence: „Nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen nagy rivális otthonába érkeztünk. Az elején feszülten játszottunk, hagytuk az ellenfelet feljönni. Támadásban és védekezésben is sokat hibáztunk megkönnyítve az ellenfél játékát. Félidő után az edzői utasításokat sikerült összerendezettebben végrehajtani, ami egy szoros mérkőzés után mégis győzelmet eredményezett. A következő időszakban sok fontos mérkőzés vár ránk, reméljük a hibákból tanulva jól megy majd a csapatnak a további felkészülés.”

Papp Tamás: „A meccs elejét nagyon döcögősen kezdtük, de össze tudtuk szedni magunkat. A védekezés keményebb lett és a kapusteljesítmény is feljavult, ezáltal a végjátékban tudtunk gyors es könnyű gólokat lőni, Gratulálok a csapatnak a két pont megszerzéséhez.”

Kovács Dominik: „A mérkőzés eleje nem  úgy alakult, ahogyan szerettük volna, a második félidőben feljavult a védekezésünk és ahhoz párosult egy jó kapusteljesítmény ebből kifolyólag  tudtunk könnyű lerohanás-gólokat szerezni és ezzel a végén sikerült győztesen kijönni a mérkőzésből. Gratulálok a csapatnak!”

fotók: Farkas Anita

Ifi tabella

Serdülő tabella

2018 NOV 03 19:32:11/