Dupla siker a PLER ellen
A NEKA férfi ifjúsági és serdülőcsapata egyaránt begyűjtötte a két pontot a vendég PLER ellen. Az ifik között a vállsérülése miatt hat hónap után visszatérő Kovács Dominik három gólt szerzett. Kopornyik Zsolt serdülőegyüttese 25-22-re győzött, ezzel hibátlan teljesítménnyel továbbra is vezeti a tabellát.

Ifjúsági I. osztály-Nyugat – 6. forduló

Nemzeti Kézilabda Akadémia I. – PLER–Budapest 35–25 (20–12)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 90 néző

Vezette: Kovács Tibor, Mándli Balázs

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Konyicsák T., Nagy T. (kapusok) – Czabán M. 5, Temesvári G. 4, Vetési B. 4, Dely M. 3, Igali G. 3, Kovács D. 3, Bognár N. 2, Kecskés D. 2 (1), Krakovszki Zs. 2, Papp B. 2, Papp T. 2, Széles N. 2, Kiss L. 1, Dávid M. Vezetőedző: Sótonyi László

PLER–Budapest: Hartai Zs., Nagy B. (kapusok) – Kavin M. 6 (1), Dévényi R. 5 (1), Kátai F. 4, Morvai L. 4, Ember Sz. 3, Pallagi S. 2, Mátrai G. 1, Balázs B., Hadarics A., Kürtösi M., Tari Cs., Tóth Z., Várszegi Cs. Vezetőedző: Császár Ferenc

Hétméteresek: 1/1 illetve 2/2

Kiállítások: 6 perc illetve –

MESTERMÉRLEG

Sótonyi László: "Örülök a két pontnak, valamint annak, hogy az eddigi húzóembereink többségét pihentetni tudtam. A mérkőzést végig kézben tartottuk, a kapott gólok számával a pozitív végeredmény ellenére elégedetlen vagyok. A pályán töltött időt nagyobb koncentrációval, nagyobb figyelemmel kell kísérnie a csapatom tagjainak."

JÁTÉKOS SZEMMEL

Kovács Dominik: „Jó iramban kezdtük a mérkőzést el is tudtunk lépni az ellenféltől, utána volt egy kisebb hullámvölgyünk, de ezek után kijavítottuk a hibáinkat és a végére egy nagyarányú győzelmet arattunk. Gratulálok a csapatnak!”

Temesvári Gábor: „Kicsit álmoskásan kezdtük a meccset, főleg támadásban volt sok a pontatlanság. Már az elejétől kezdve nagy iramot diktáltunk, de az ellenféllel szemben csak az első félidő vége felé tudtunk nagyobb előnyt kiharcolni. A 2. félidőben is egy kicsit beragadtunk, de utána el kezdett működni a védekezés, amiből sok lerohanásgólt szereztünk. Ezen kívül támadásban is pontosabbak voltunk, aminek hála tetemes előnyre tettünk szert, s ezt a meccs végéig tudtuk növelni. Gratulálok a csapatnak!”

Serdülő I. osztály-Nyugat – 6. forduló

Nemzeti Kézilabda Akadémia I. – PLER–Budapest 25–22 (12–11)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 50 néző

Vezette: Kovács Tibor, Mándli Balázs

Nemzeti Kézilabda Akadémia I.: Dávid M., Kovács A. (kapusok) – Bodócs M. 5, Csengeri H. 5 (2), Molnár R. 4, Szabó Á. 4, Jajic D. 2, Janowszky B. 2, Bognár P. 1, Buri A. 1, Leiter N. 1, Horváth D., Kecskés L., Tárnoki M., Tisza L. Vezetőedző: Kopornyik Zsolt

PLER–Budapest: Kerek Z., Nagy B. (kapusok) – Várszegi Cs. 6, Fekete Á. 4, Molnár Á. 4, Fodor M. 3, Tóth Z. 3, Sztraka D. 2, Boldizsár M., Csákay B., Dévényi R., Hegedős Cs., Morvai T., Somodi M., Vass B., Vili D. Vezetőedző: Puskás Viktor

Hétméteresek: 5/2 illetve –

Kiállítások: 8 perc illetve 4 perc

MESTERMÉRLEG

Kopornyik Zsolt: "Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez! A mezőny egyik legerősebb keretével rendelkező csapattal fel tudtuk venni a versenyt, ezáltal kiváló mérkőzést játszottunk. A technikai hibák nagyon magas száma miatt a támadójátékunk nem volt kellően eredményes, azonban a védekezésünk javarészt jól működött. Ennek köszönhettük győzelmünket ezen a nehéz, feszült találkozón."

JÁTÉKOS SZEMMEL

Bognár Patrik: „A mérkőzés végig szoros volt, többször is sikerült kisebb előnyökre szert tenni, de az ellenfél végig lépést tartott velünk. A meccs végén nagyot küzdöttünk és sikerült itthon tartani a két pontot. Gratulálok a csapatnak!”

Bodócs Marcell: „A védelem a meccs elejétől kezdve a végéig kitartott, voltak nagyon jó pillanataink, viszont a támadójátékunkban nagyon sok hiba volt. Sok labdát adtunk el és ezt nem engedhetjük meg magunknak, de mindent beleadtunk és sikerült nyernünk ezen a fontos meccsen. Nagyon gratulálok a csapatnak, bravó srácok!”

fotók: Tompos Gábor

2019 OKT 09 20:08:51/