Eb-5. hely – méltatlan módon
A cseheket tíz góllal legyőzte, így az ötödik helyen végzett férfi U17-es férfi válogatottunk a nyílt Európa-bajnokságon. Ahogy arról több magyar hírportál is beszámolt, a mieink egy érthetetlen műhiba miatt maradtak le a bronzmérkőzésről.

Rossz szájízzel térnek haza a magyar válogatott tagjai Svédországból, ahol a torna rangjához méltatlan körülmények között kellett helyt állniuk. Szomorú, és érthetetlen, hogy a Fehéroroszország elleni csoportmérkőzésen két magyar gólt nem könyveltek el a jegyzőkönyvben, miközben az eredményjelző a helyes eredményt mutatta. Később éppen ezen a két gólon múlt, hogy a mieink nem a bronzéremért, hanem az 5. helyért játszhattak csupán. Az Eb sem lebonyolításában, sem szakmaiságában nem érte el a megfelelő színvonalat. A magyar fiatalok öt nap alatt nyolc mérkőzést játszottak pihenőnap nélkül, a középdöntő két fontos mérkőzésén például négy órán belül kellett pályára lépniük.

Érthető módon rendkívül csalódottan nyilatkozott a történtekről Kopornyik Zsolt szövetségi edző az utánpótlássport.hu oldalon.

 „Hónapok óta erre a kontinensviadalra készültek, és még ha utánpótláskorban nem is az eredmény az elsődleges, nagyon szerettek volna egy érmet első nemzetközi megméretésükön. Vigasztalhatatlanok, nyilván nem számítottak erre. És persze tudom, hogy a sportban nincsen ha… Nem biztos, hogy megnyertük volna a bronzmérkőzést, de az, hogy esélyt sem kaptunk bizonyítani, az a legdühítőbb. Pedig megérdemeltük volna, hiszen megküzdöttünk azért a nyamvadt két gólért is, amit nem vettek fel a jegyzőkönyvbe.”

A helyszínen tartózkodó újságírók erről szóló írása részletezi a történteket:

https://www.fradi.hu/kezilabda/ferfi-kezilabda/hirek/kokeny-beatrix-ez-meltatlan-a-gyerekek-a-legnagyobb-vesztesek

A magyar válogatottat, amelyben hét NEKA játékos – Ilics Zoran, Papp Tamás, Papp Bertalan, Igali Gergő, Temesvári Gábor, Takács Ákos és Krakovszki Zsolt szerepelt - csak dicséret illeti, mert erőn fel:ül teljesítettek. 

Nyílt Európa-bajnokság, 5. helyért:

Magyarország – Csehország 38-28 (21-17)

Magyarország: Palasics K., Takács Á., Temesvári G., Nkousa D. 6, Fazekas G. 5, Ónodi Jánoskúti M. 5, Papp B. 5, Imre B. 4, Lukács P. 4, Papp T. 4, Ilics Z. 2, Karai M. 2,Krakovszki Zs. 1, Bakos B., Borbély I., Ludmán M. – szövetségi edző: Kopornyik Zsolt


2019 JÚL 05 18:45:59/