Eb-rajt Győrben!
Hatalmas várakozás előzi meg a ma kezdődő győri női junior kézilabda Európa-bajnokságot. A magyar válogatottban hat NEKA nevelésű játékos szerepel, Schatzl Natalie és Vámos Petra vállalkozott egy gyors helyzetjelentésre a mai rajt előtt.

A tavalyi nagy sikerű debreceni U20-as világbajnokság után egy évvel, ezúttal Európa legjobb U19-es női csapatait köszönthetjük Magyarországon. Az előjelek biztatóak, hiszen a válogatott valamennyi felkészülési mérkőzését megnyerte, s az élvonalbeli hazai együttesek ellen is remekül teljesített. A csapatot irányító szövetségi edző, Golovin Vlagyimir szerint ebből a tényből ugyan nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, ám kritikus helyzetekben ezek a győzelmek mindenképpen mentális előnyt jelenthetnek.

A keretben hat jelenlegi vagy korábbi NEKA játékos - Albek Anna, Herczeg Lili, Schatzl Natalie, Simon Armilla, Takó Viktória és Vámos Petra – szerepel. Néhány órával az első mérkőzés előtt ketten gyors helyzetjelentést adtak honlapunknak.

Schatzl Natalie: „Nagyon várjuk már a rajtot, hiszen ezért izzadunk már 4 hete. Az biztos, hogy mindenki maximális teljesítménnyel fog a tornának nekivágni! Igyekszünk a lehető legjobb eredményt elérni s a végsőkig kitartani. Minden rendben van a csapattal, nagyon egyben vagyunk és semmilyen félelem nem látszik rajtunk, mert tudjuk, hogy a szívünk és a csapaszellem fog minket eljuttatni a jó eredményig!”

Vámos Petra: Már nagyon várjuk a mai meccset és természetesen mindenki izgul egy kicsit. Igazság szerint nem foglalkozunk azzal, ki az esélyes, mindig csak a következő mérkőzésre koncentrálunk. Sokat dolgoztunk, remélem, ennek meglesz az eredménye ezen az Európa-bajnokságon.”

A magyar csapat vázát a tavalyi évig Bohus Bea és dr. Woth Péter által irányított, 2017-ben EYOF-ot, az U17-es Eb-n bronzérmet, 2018-ban pedig az U18-as vébén ezüstérmet nyert játékosok alkotják. A tizenhat csapatos kontinensviadal B-csoportjában Montenegró, Ausztria és Spanyolország lesz sorrendben válogatottunk ellenfele. Az első mérkőzést a Duna World, a további magyar találkozókat pedig az M4Sport televízió közvetíti élőben. Interneten azehftv.com oldalon követhető valamennyi Eb-összecsapás.

 

A csoportmérkőzések magyar programja:

július 11. 18.30 Magyarország – Montenegró

július 12. 18.30 Magyarország – Ausztria

július 14. 18.30 Magyarország – Spanyolország

 

A magyar válogatott kerete:

Szabó Dóra, kapus, DVSC Schaeffler, 2000

Herczeg Lili, kapus, NEKA/EU-Fire Mosonmagyaróvár, 2000

Csapó Kincső, kapus, Dunaújvárosi KKA, 2001

Arany Rebeka, jobbszélső, DVSC Schaeffler, 2000

Bánfai Kíra, jobbszélső, MTK Budapest, 2000

Domokos Dalma, jobbszélső, EU-Fire Mosonmagyaróvár, 2000

Mihály Petra, jobbszélső, Dunaújvárosi KKA, 2000

Györfi Dóra, jobbátlövő, FTC-Rail Cargo Hungaria, 2001

Albek Anna, jobbátlövő, Graz, 2001

Tóth Nikolett, irányító, FTC-Rail Cargo Hungaria, 2001

Pál Tamara, irányító, Győri Audi ETO KC, 2000

Kellermann Dóra, irányító, Győri Audi ETO KC, 2000

Borgyos Panna, irányító, DVSC Schaeffler, 2000

Simon Armilla, beálló, Érd, 2000

Zsiborás Luca, beálló, FTC-Rail Cargo Hungaria, 2001

Ács Bianka, beálló, Győri Audi ETO KC, 2000

Kácsor Gréta, balátlövő, GVM Europe-Vác, 2000

Kuczora Csenge, balátlövő, GVM Europe-Vác, 2000

Vámos Petra, balátlövő NEKA/DVSC Schaeffler, 2000

Gerháth Kincső, balátlövő, Győri Audi ETO KC, 2001

Szilovics Fanni, balátlövő, Győri Audi ETO KC, 2000

Utasi Linda, balátlövő, Alba Fehérvár KC, 2000

Schatzl Natalie, balszélső, Érd, 2000

Stranigg Zsófia, balszélső, MTK Budapest, 2000

Háfra Luca, balszélső, FTC-Rail Cargo Hungaria, 2001

Takó Viktória, balszélső, NEKA, 2001

Szövetségi edző: Golovin Vlagyimir, edző: Pigniczki Krisztina, kapusedző: Bartalos Béla, orvos: Dr. Kisegyházi Attila, fizioterapeuta: Cseh Ferenc, technikai vezető: Hargitai Gábor.

fotó: mksz.hu/Cseh Péter


2019 JÚL 11 11:43:08/