Egri előadások
Szalay Bernadett, a NEKA gyógytornásza két előadást tartott a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társasága által szervezett egri kongresszuson. A „Generációk találkozása a fizioterápia megújulásáért” jelmondattal fémjelzett rendezvényen a fiatal szakember a reumatológiai és a sportrehabilitáció szekció programjában szerepelt.

A „Nyaki panaszok vizsgálata és kezelési lehetőségei Terrier-technikával” című előadás középpontjában a mai mozgásszegény életmóddal együtt járó nyaki gerinc gyakori panaszai, illetve kiváltó okai álltak. Az „LCA sérüléstől az első mérkőzésig” címet viselő prezentációban ugyanakkor egy labdarúgó, és egy kézilabdázó rehabilitációját és sportba való visszatérését mutatta be az LCA rekonstrukciós műtétet követően.

„Ezeket az előadásaimat már korábban hallották más konferenciákon, a visszajelzések szerencsére Egerben is nagyon jók voltak. Az első témakörnél a hévízi Szent András Reumakórházban való kutatásaimat használtam fel, a keresztszalagpótló műtétek esettanulmányait pedig a Hévíz SK gyógytornászaként, sportrehabilitációs edzőjeként készítettem. A NEKA-n néhány hete kezdtem meg munkámat, nagyon jól érzem magam, hiszen itt új feladatok, új kihívások várnak rám” – mondta el honlapunknak Szalay Bernadett.


2019 SZE 24 08:19:00/