Egy nap az utánpótlásért konferencia
Neves előadók és kiváló szakemberek részvételével zajlott le a nyolcadik alkalommal megrendezett konferencia az Utanpotlassport.hu szerkesztősége, a Decathlon és ezúttal először a Magyar Edzők Társasága szakmai együttműködésével. 

A Testnevelési Egyetem nagyelőadójában tartott esemény a Segítség, felnőttem! címet viselte, és az utánpótláskorból a felnőttek közé történő átmenethez igyekezett támpontot nyújtani.

A délelőtti programban Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora köszöntötte a jelenlévőket, majd a Magyar Edzők Társaságának titkára, Köpf Károly gondolatébresztője után dr. Pavlik Gábor, a háromszoros olimpiai bajnok vízilabda-válogatott doktora mesélt a felnőttsportolóvá válásról az orvos szemével.

Az előadók között Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia ügyvezetője és Németh András, a Váci NKSE szakmai igazgatója is szerepelt, akik az utánpótlás-nevelő műhelyek és a felnőtt élvonalbeli klubok kapcsolatáról, optimális együttműködéséről beszéltek. 

Dr. Lénárt Ágota egyetemi docens a sportpszichológus, és dr. Sós Csaba az úszóválogatott szövetségi kapitánya is izgalmas előadásban közelítette meg a fiatal sportolók felnőtté válásának folyamatát.

2018 NOV 28 17:05:15/