Egyéni csúcsok a Diákolimpia döntőjében

Folytatta kiváló szereplését a NEKA két növendéke, Máté Fanni és Péter Panna az Országos Diákolimpia atlétikai döntőjében. A Mathiász János Gimnázium diákjai remek egyéni csúcsokat állítottak fel a székesfehérvári fináléban. Fanni 47.38 méteres eredményt ért el gerelyhajításban, amivel jelentősen megjavította a korábbi, 45.44 méteres rekordját, ezzel ezüstérmet szerzett. Panna a 100 méteres síkfutás döntőjében hatodikként zárt, míg 200 méteren a 12. helyen ért célba.

„Egyik szemem sir, a másik nevet. Örülök az egyéni csúcsnak, de sajnálom, hogy 45 centin múlt a bajnoki cím megszerzése. Bőven van még mit javítani, és remélem, hogy az elkövetkező versenyeken sikerül szintet dobnom a nyári Európa-bajnokságra” – mondta el nekünk Máté Fanni.

„Úgy látszik tényleg kezdőké a szerencse! Nem hittem volna, hogy 100 méteren bejutok a döntőbe és azt sem, hogy aztán a 6. helyet sikerül megszereznem! Nem éreztem magam különösen gyorsnak, mégis sikerült javítanom az eddigi eredményeimen (12.84). 200 méteren már maradt a papírforma, a 12. hely teljesen reális, de jobban teljesítettem hétvégén, mint amit elvártam magamtól – értékelt Péter Panna.

Gratulálunk a lányoknak a kiváló eredményért!

A képeket köszönjük Hidvéghy Édua tanárnőnek.

2017 JÚN 01 17:37:39/