Egymásért is küzdöttek
Pár nappal azután, hogy a magyar férfiválogatott a bravúros 5. helyen végzett az U19-es világbajnokságon, három NEKA-s főszereplőt kérdeztünk a Szkopjéban történtekről. A fiúk a remek csapategységet és a küzdőszellemet emelték ki a siker legfontosabb elemeként.

Győri Kristóf, aki idén végzett akadémiánkon, és ősztől a Ferencváros kapujában bizonyíthat, büszke a sikerre, mégis úgy gondolja, hogy az eddigi legjobb férfi ifjúsági eredmény akár fényesebb is lehetett volna:

„Fantasztikus érzés ötödikként zárni a tornát, de kis szerencsével még jobb helyezésre is hivatott lett volna ez a társaság. Örülök, hogy a nyáron két – a junior és az ifjúsági – világbajnokságon is részt vehettem, ez nagyon sokat jelent számomra és rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem. A szkopjei vb-n kiemelném a horvátok elleni nyolcaddöntős mérkőzést, amelyben négy góllal nyertünk a nagy rivális ellen. Tényleg mindenki beleadott apait anyait, arra a meccsre mindig emlékezni fogok.” 

A NEKA növendéke, Kecskés Dániel ugyancsak két korosztályos vb-n szerepelhetett, az U19-es viadalon ráadásul az All Star csapatba is beválasztották.

„Hatalmas siker ez a számomra, eszméletlen boldog vagyok, akkora élmény ez nekem, hogy mindenre, a vb összes pillanatára emlékezni fogok. A szívünk vitt előre minket, ezért leginkább az akaraterőt emelném ki és azt, hogy hajtottunk egymásért. Az idény során néha nem kaptam szerepet a bajnoki mérkőzéseken, de aztán megértettem miért és elkezdtem a Laci bá által kérteket. Ennek láthatóan meg is lett az eredménye. A sok kemény munka meghozta gyümölcsét, és a NEKA-ban, valamint a válogatottban egyaránt sikeres lettem.”

Kovács Gergő, a NEKA irányítója is felejthetetlen élményekkel tért haza Szkopjéból.

"A világbajnokság minden egyes percére emlékezni fogok. A felkészülés alatt a kemény, egyben jó hangulatú termi és kondi edzésekre, az esti fürdőzésekre és természetesen az összes mérkőzésre. A horvátok legyőzése, a franciák elleni óriási ünneplés, a svédektől elszenvedett fájdalmas vereség éppúgy örök emlék marad, mint az öltözőben való hangos éneklés. A siker záloga az volt, hogy minden játékos képes volt meghalni a pályán a másikért. Az edzésen és a meccseken egyaránt igazi csapatként működtünk, amit egy kiváló szakmai stáb segített. Nyilván örültünk volna, ha a négy közé kerülünk, de így is elégedettek lehetünk ezzel az eredménnyel. Gratulálok az egész csapatnak és örülök, hogy tagja lehettem a magyar ifjúsági válogatottnak."

fotók: mksz/Kovács Anikó

2019 AUG 21 16:54:46/