Egyre bátrabban, egyre stabilabban
Spekhardt Gergő idén nyáron végzett a Nemzeti Kézilabda Akadémián, majd a Vecsés csapatához igazolt, ahol egyre több lehetőséget kap.

Kiváló beállósunk tíz forduló alatt 17 gólt lőtt, ebből hatot a két magyar BL-szereplő együttes kapujába, ráadásul kedvenc játékosa ellen is játszhatott. Régi és új edzője is bízik benne, és Gergő mindenben érzi a javulást.

„Csapattársaim kezdettől fogva segítenek mindenben, így könnyedén be tudtam illeszkedni. Az Akadémia nagyon jó alapokat adott nekem, teljesen felkészített a magasabb szintű kézilabdára, de nem volt egyszerű felvenni az NBI-es bajnokság tempóját, sokkal nagyobb koncentráltság kellett.  Kezdetben inkább védekezésben kaptam több lehetőséget, de ahogy teltek a fordulók már támadásban is egyre több szerepet kaptam, amivel igyekeztem élni. 

Szezon közben történt egy edzőváltás, ismét bizonyítanom kellett, hogy meg tudom állni a helyem. Úgy érzem, sikerült elnyernem az új edzőnk bizalmát is, egyaránt számít rám védekezésben és támadásban. Általában 30-40 percet mindig szoktam a pályán lenni de az utóbbi időben van, hogy még ennél is több játéklehetőséget kapok.

A legnagyobb élmény eddig egyértelműen az utolsó két forduló volt, amikor a Pick Szeged és a Telekom Veszprém ellen játszhattam. Jó volt belekóstolni abba, hogy milyen a kézilabda elitje ellen harcolni. Örültem, hogy a beállós poszton a kedvenc játékosom, Andreas Nilsson ellen játszhattam, ráadásul mind a két csapatnak sikerült 3-3 gólt dobnom.

Már sokkal felszabadultabb vagyok, bátrabban vállalok fel olyan dolgokat a pályán, amiket idáig nem, egyre stabilabbnak érzem a játékom. Mentálisan és fizikailag is egyaránt érzek fejlődést, fegyelmezettebbnek érzem a játékom, a nagyobb tempó miatt maximális figyelem kell. Amikor van egy kis időm és energiám, külön foglalkozom az erőnléti dolgokkal is” – mesélt az elmúlt hónapokról Spekhardt Gergő.

borítókép: Sport Concepct Agency facebook

fotó: Telekom Veszprém

2018 NOV 27 12:46:32/