Egyre fényesebben csillog a vb-ezüstérem
Fantasztikus játékkal, egészen az U18-as világbajnoki döntőig menetelt női ifjúsági kézilabda-válogatottunk Lengyelországban, ahol végül ezüstérmet szerzett a csapat. A keretben négy jelenlegi és két korábbi NEKA-játékos szerepelt, akik néhány nap elteltével meséltek arról, hogyan élték meg ezt a sikert.

Vámos Petra: "Fantasztikus élmény volt számomra az elmúlt pár hét. Az alapozási időszak kemény volt, és a végére edzőinknek köszönhetően remek fizikális és mentális állapotban vártuk a világbajnokságot. Az együtt kitűzött cél ott lebegett a szemünk előtt, de lépésről lépésre, meccsről meccsre kellett építkeznünk. A csapat egyre jobban összeállt. Sajátunkként örültünk egymás góljainak és egymásért küzdöttünk bármi is volt az eredményjelzőn. A döntő nem úgy sikerült, ahogy mi elterveztük, hiszen mindannyian szerettünk volna aranyéremmel elbúcsúzni edzőinktől. Az eltelt napoknak köszönhetően egyre fényesebben csillog az ezüstérem is. Sokan segítettek nekünk abban, hogy idáig elérhessünk s ezúton is szeretnénk megköszönni nekik a munkájukat."

Simon Armilla: "Hatalmas élmény volt ez a pár hét. Sajnos nem tudtuk megkoronázni az egész nyári munkát, az utolsó meccs nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. 3-4 éve együtt dolgozunk a lányokkal és az edzőkkel, ez idő alatt nagyon összeszoktunk, megismertük egymást. Úgy érzem ez rengeteget segített a pályán is. Remek közösség lettünk, ami felejthetetlenné tette az egész nyarat és segített a siker elérésében. Bea és Peti bácsi már régóta az edzőm a NEKA-n és a válogatottban is, aminek nagyon örülök, hiszen imádok velük dolgozni."

Magera Noémi: "Nekem a legnagyobb élményem az volt, hogy már kint lehetettem, hogy ennek a csapatnak a tagja lehettem, és hogy egy ilyen hosszú úton együtt mehettem velük. Az edzők mindent megtettek ezért a csapatért, a regenerációhoz is minden lehetőséget előteremtettek. Úgy gondolom, hogy mind fizikailag, mind taktikailag teljes mértékben felkészítettek minket. Nagy élmény volt ez mindenkinek és dolgozunk tovább a jobb eredményért!"

Herczeg Lili: "Szomorúak voltunk az elveszített döntő miatt, mivel tudtuk, hogyha kicsit jobban odafigyelünk, megnyerhettük volna. Persze azért a világ második legjobb csapatának lenni is felemelő érzés. Szerintem a csapat ereje abban rejlett, hogy tudtunk egymásért küzdeni. Jó edzőink voltak, mindenben segítettek. Mindenki örömmel fog visszagondolni erre a négy évre."

Schatzl Natalie: "A legnagyobb élmény személy szerint az, amikor Dél-Korea ellen óriási győzelmet arattunk, és egy teljesen más mentalitású és stílusú csapattal mérkőzhettünk meg. A csapatszellem és az összetartás hihetetlen erős és úgy gondolom, minden megvan bennünk ahhoz, hogy jövőre az Eb-n is jó eredményt érjünk el. Nagyon büszke vagyok erre a csapatra!"

Albek Anna: "Ez a pár hét óriási élmény volt, amit biztos sosem fogok elfelejteni. Persze a döntő után kicsit csalódottak voltunk, mert már majdnem elértük a végleges célunkat, amiért egész nyáron keményen edzettünk, de így történt és szerintem nagyon büszkék lehetünk magunkra. A csapat motivált és nagyon egyben volt, mindenkit ugyanaz hajtott. Bea és Peti bá nagyon jó emberek és szakemberek, mindig tanulok tőlük és nagyban az ő érdemük, hogy ilyen sikereket értünk el."

fotó: Tompos Gábor és mksz

2018 AUG 28 12:21:00/