Egyre többen, egyre jobban
Az akadémia jelenlegi és korábbi kézilabdázói közül 19-en léptek pályára hétvégén a nemzetközi kupában, illetve az NBI-es hazai bajnokságokban, és remek játékkal segítették csapatukat.

A Tatabánya vasárnap bravúros, 28-25-ös győzelmet aratott a német Bundesligában szereplő Hannover ellen az EHF-kupa csoportkörében. Borzas Uros kezdőként kapott lehetőséget, és két gólja mellett jobbnál jobb megoldásaival bizonyította tehetségét.

A K&H férfi kézilabda bajnokságban 25-25-ös döntetlennel végződött a Budakalász és a Mezőkövesd összecsapása, amelyen összesen öt jelenlegi és korábbi játékosunk lépett pályára. A hazaiaknál Török Ádám, Simotics Mátyás és a két gólt szerző Váczi Milán, míg a vendégeknél Győri Kristóf és a Ferencvárostól érkező, új klubjában most debütáló Mikita Bence bizonyíthatott a meccsen. A Cegléd-Gyöngyös találkozón a hazaiak 25-24-re győztek, örömteli, hogy korábbi növendékeink is alaposan kivették részüket a sikerből. Gábor Marcell és Schäffer Zsolt egyaránt 5, Kecskeméti Tamás 3, míg Spekhardt Gergő 1 találatig jutott. Az egy gólt szerző Kerkovits Gyulával felálló Csurgó 35-24-re nyert a Vecsés ellen, a Dabas 30-28-ra verte a Komlót, melyben egykori kapusunk, Szabó Martin szerepelt.

A K&H női bajnokságban a Vác - az egy gólos Szabó Kittit szerepeltetve - ritkán látott hajrával nyert 25-24-re a Siófok ellen, miután kapusa, Barbara Arenhart két egészpályás találatot szerzett az utolsó percben, megfordítva ezzel az eredményt. Horváth Laura háromszor talált a Kisvárda kapujába, de a vendégek ennek ellenére 25-24-re győzték le a Budaörsöt. A Mosonmagyaróvár a bravúrosan védő Herczeg Lilinek is köszönhetően magabiztosan, 29-17-re diadalmaskodott az Eger ellen. A Dunaújváros-Békéscsaba mérkőzésen (30-28) Monori Orsolya a hazaiakat, Giricz Laura pedig a vendégeket erősítette. Az Érd az MTK otthonában győzött 24-21-re, a vendégeknél Schatzl Natalie és Simon Armilla kapott lehetőséget.

fotó: Mezőkövesdi KC

2019 FEB 24 19:21:55/