Elégedett spanyol vendég a NEKA-nál
Lenyűgözték a Nemzeti Kézilabda Akadémián látottak Diego Soto Garciát, a Leoni Egyetem kézilabda tanszékének oktatóját.

 A spanyol szakember két napot töltött Balatonbogláron, és különböző edzéseken vett részt, illetve megismerkedett a NEKA létesítményeivel és infrastruktúrájával.

Ahogy a vele érkező egykori válogatott kapus Bíró Imre, a Debreceni Egyetem Sporttudományi és Koordinációs Intézetének ügyvivője elmondta, rendkívül hasznos tapasztalatokat szerzett a spanyol oktató, és csak felsőfokon tudott beszélni az itt látottakról.

„A magyar férfi junior és ifjúsági válogatott is itt edzőtáborozott, így ezt az időpontot és helyszínt választottuk a látogatáshoz. Diego Soto Garcia kíváncsi volt arra, hogy Magyarországon hogyan zajlanak az edzések, rácsodálkozott az itteni akadémiai gyereklétszámra, és kimondottan jó benyomásokat szerzett. Elmondása szerint Spanyolországban annak ellenére, hogy a férfi junior válogatott világbajnok lett, az ifjúsági válogatott pedig ezüstérmes, nem adatik meg a lehetőség arra, hogy együtt edzőtáborozhassanak az utánpótlás válogatottak, mert más koncepció nyert teret, erre nem szánnak pénzt és időt. A Bogláron látottak lenyűgözték őt, köszönjük a szívélyes fogadtatást és vendéglátást” – mondta el Bíró Imre.

A kiváló infrastruktúrával és gépparkkal rendelkező Debreceni Egyetem és a 8000 diákot számláló Leoni Egyetem közötti megállapodás értelmében a jövőben lehetőség lesz spanyol diákokat fogadni és küldeni.

2018 MÁR 30 14:13:34/