Elindul a NEKA-Lurkó program

A Nemzeti Kézilabda Akadémia eddigi eredményei bizonyítják, hogy az itt tanuló 140 növendék magas színvonalú képzést kap, és tökéletes körülmények között kézilabdázhat. A most elindított NEKA-Lurkó program a kézilabdasportág népszerűsítését tűzte ki célul a 6-10 éves gyerekek körében, szélesítve ezzel az iskolai utánpótlás-tömegbázist. A programba bevont minden érintett számára biztosítottak lesznek a NEKA által kínált lehetőségek, és a megcélzott korcsoportra kidolgozott fejlesztési módszertan alkalmazása.

Az együttműködő iskolák képviselői az Akadémián tájékoztatást kaptak a program részleteiről, Mocsai Tamás ügyvezető a kézilabdasport fontosságát és jelentőségét hangsúlyozta, és a NEKA működésének sikereiről beszélt. Fekete György szervezetfejlesztési vezető a Lurkó-program célját, és tervezett működését foglalta össze, majd Hajdu János női szakágvezető adott ízelítőt abból az utánpótlás-nevelési szakmai anyagból, mely a képzés során valamennyi szakember számára elérhető lesz.

Az Akadémia munkatársai a továbbiakban mentorként segítik az iskolákban zajló játékos kézilabda-foglalkozásokat, megfelelő edzéstervet biztosítva a képzéshez.

A NEKA-Lurkó programban résztvevő iskolák diákjai, képviselői, a május 27-én Balatonbogláron rendezendő kézilabda-fesztivál keretében ismerkedhetnek meg az Akadémia szakembereivel.

2017 ÁPR 30 09:22:36/