Elismerés a kölni EHF konferencián
A NEKA szakemberei színvonalas és figyelemre méltó előadásokat tartottak Kölnben, az Európai Kézilabda Szövetség Sporttudományos Konferenciáján. Mocsai Tamás ügyvezető, Szabó András László sporttudományos és egészségügyi csoportvezető, valamint Szücs Martin erőnléti edző a NEKA-n folyó munka felépítését, teljesítményelemzését és struktúráját mutatta be, ami túlzás nélkül lenyűgözte a külföldi neves szakembereket.

Szabó András László elmondása szerint a többség meglepetten hallgatta az eddig némileg ismeretlen magyar akadémia szakmai feltételrendszeréről, infrastruktúrájáról szóló előadásokat.

„A közönség soraiban olyan kiváló edzők, kutatók ültek, akiknek munkássága mértékadó a nemzetközi kézilabdavilágban. Éppen ezért volt számunkra megtisztelő, hogy rengeteg pozitív visszajelzés érkezett tőlük az angol nyelvű prezentációink után. Egyértelműen előre mutatónak és követendőnek tartották a NEKA-n folyó munkát, több egyetem munkatársa jelezte, hogy szívesen használná fel kutatásaihoz a Balatonbogláron zajló szakmai képzés eredményeit, tapasztalatait. A közös együttműködésről is beszéltünk, így ez a jövőben realizálódhat” – összegezte a tapasztalatokat Szabó András László.

Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője az akadémia filozófiáját, struktúráját, működésének alapjait mutatta be, a hallgatóság ámulva vette tudomásul, hogy az egyedülálló képzés a sportolók számára ingyenes.

Szücs Martin „Teljesítményelemzés a kézilabdában - új irány a sportban?” című előadása is nagy tetszést aratott.

„Sokan odajöttek gratulálni, többek között a Barcelona erőnléti edzője, vagy a Rosztov Don szakembere is elismerését fejezte ki. Abszolút úgy értékelte mindenki, hogy jó az irány, amit a NEKA képvisel, az eredmények, a sérültek alacsony száma, a válogatott játékosok száma is ezt igazolja. Többen jelezték, hogy ellátogatnának az akadémiára” – mondta el Szücs Martin.

2019 NOV 23 14:40:07/