Elit Program: 11 NEKA-játékos
A Magyar Kézilabda Szövetség által elindított MKSZ Elit Programba az ország legtehetségesebb fiatal kézilabdázói kerültek be. 

Komoly elismerést jelent az Akadémia számára, hogy a legjobb 15 lány, illetve 15 férfi játékos közé 11 NEKA-növendéket választottak be, akik ma ünnepélyes körülmények között aláírták az együttműködési megállapodást. A női szakágat Hajdu János, míg a férfi szakágat Gyurka János vezeti és koordinálja a jövőben. Az ösztöndíj-rendszerrel egybekötött program célja, hogy a legjobbaknak kiemelt szakmai és sportegészségügyi támogatást nyújtson, külön felmérések és tesztek segítségével folyamatosan nyomon kövesse a tehetségek fejlődését.

Akadémistáink közül Bánhidi Barbara, Herczeg Lili, Kajdon Blanka, Vámos Petra, Mlinkó Zsófia, Kovács Anikó, míg a fiúknál Bálint Bence, Győri Kristóf, Kovács Dominik, Tóth Péter és Ilic Zoran tagja az elit társaságnak.

Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője kiemelte, hogy büszkeség az, hogy a kiemelt tehetségek több mint egyharmada az Akadémia soraiból került ki, ez jelzi az itt folyó képzés minőségét. „Ez egy jó visszajelzés a diákok felé, hogy a befektetett munka és a sok edzésmunka megtérül, a szülőknek pedig, akik az idáig vezető úton a fiatalok mellett álltak, a sok támogatásért és segítségért jár köszönet. Kívánom, hogy egy jól működő programban dolgozzatok és folytassátok a szárnyalásotokat.”

„Az Akadémia koncepciója, stratégiája és a kiváló szakembergárda garancia arra, hogy itt egyértelmű fejlődés biztosított a tehetségek részére. A programban adott egy szakmai team, amely minden oldalról megpróbálja a kiválasztott fiatalokat olyan irányba terelni, hogy a korosztályos válogatottság után a felnőtt keretben is meghatározó szerepet tudjanak betölteni” -  mondta el Zsiga Gyula, az MKSZ szakmai igazgatója.

„Az értelmező szótárban az elit szónak több jelentése van. Az én olvasatomban ugyanakkor azokat a tehetségeket jelenti, akik néhány év múlva a felnőtt válogatottban dicsőséget szereznek a hazánknak. Ezért mindent tegyetek meg, mi is mindent megteszünk értetek. Csak annyit üzenek mindenkinek: irány Párizs!" – szólt a fiatalokhoz Hajdu János, a programban szereplő női játékosok szakágvezetője.

fotók: Tompos Gábor

2018 SZE 10 20:58:21/