Elkezdődött a harmadik félév a NEKA Lurkó Programban
Az általános iskolákban elkezdődött a 2018/19-es tanév, így folytatódnak az edzések és képzések is a NEKA Lurkó Programban résztvevő tanintézményekben. 

Az első héten megkezdődött a sporteszközök kiosztása, melyeket a Nemzeti Kézilabda Akadémia biztosít -az előzetesen leadott igényeknek megfelelően - intézményenként 100 ezer forint értékben.

A testnevelők, pedagógusok az új heti edzéstervek alapján dolgoznak a gyermekekkel, melyeket a IV. NEKA Kupa – Nádorfi Emléktorna hétvégéjén megtartott, augusztus 25-i Lurkó szakmai napon vehettek át. Mocsai Tamás NEKA-ügyvezető megnyitóját követően Hajdu János, az Akadémia szakmai vezetője mutatta be az oktató videofilm-anyagot, hasznos tanácsokat adva az egyes feladatok gyakorlati alkalmazásához.

Varga Zsolt mentor ismertette az első félévre vonatkozó heti edzésterveket, ezen kívül az éves dokumentációs tervről és a szezonkezdéshez nélkülözhetetlen U10-es versenyeztetési rendszerről is tájékoztatást kaptak a résztvevők. A testnevelők a szezonkezdő-csomag átvétele (pendrive, Hummel hátizsák, heti edzéstervek, ) és az ebéd után több mérkőzést is megtekinthettek a NEKA Sportcsarnokban zajló emléktornán.

A munka tehát elkezdődött, a program tagjai ősszel a november 10-re tervezett NEKA Lurkó-fesztiválon találkozhatnak egymással. 

2018 SZE 07 16:25:28/