Elnöki látogatás a NEKA-nál

Balatonbogláron járt Dr. Hasszan Musztafa, aki a Nemzeti Kézilabda Akadémián tett látogatást, hogy tájékozódjon a hazai szövetség utánpótlás-képzéséről. A Nemzetközi Kézilabda Szövetség (IHF) elnöke - aki az MKSZ képviseletében Dr. Marczinka Zoltánnal, az MKSZ szakmai igazgatójával és Horváth Gabriella nemzetközi igazgatóval érkezett - több szakembert, így Hajdu Jánost, Kovács Pétert is régi barátként üdvözölt, ezért rendkívül jó hangulatú, kötetlen beszélgetés zajlott a NEKA stábjának körében.

Mocsai Tamás ügyvezető rövid bemutatót tartott, és összefoglalta az Akadémia eddigi történetét, illetve a csapatok sikereit. Hasszan Musztafa egy NEKA-pólót kapott ajándékba, melyet a szakmai stáb tagjai, és a fiatal kézilabdázók is aláírtak. 

„Azért jöttem Magyarországra, hogy a kézilabdasport fontosságát promotáljam. A nyilvánosságnak meg kell tudnia, hogy a magyar edzők, szakemberek, és a szövetség mennyit dolgozik azért, hogy a ez a sportág fennmaradjon és sikeres legyen” – mondta el az elnök.

„Nagyon örülök, hogy itt lehetek az Akadémián, fontosnak tartom a megfelelő utánpótlásképzést, hiszen a fiataloké a jövő. Sok sikert kívánok a fiatal tehetségeknek, akiknek tudniuk kell, hogy a sikerért keményen kell dolgozni. Úgy látom, hogy az itteni munka kiváló, ezt a rövid idő alatt elért sikerek fényesen bizonyítják” – mondta el Hasszan Musztafa.

Az IHF együttműködő partnereket keres a modern kézilabdázás oktatása és fejlesztése kapcsán. Az Akadémián folyó minőségi, teljes körű képzés és sporttudományos munka alapozhatja meg az IHF programjaihoz való csatlakozást.

Fotók: Cseh Péter


2016 ÁPR 27 18:41:55/