Előadás a Máltai Szeretetszolgálat munkájáról

A Nemzeti Kézilabda Akadémián tartott előadást dr. Németh Nándor, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-dunántúli Régiójának régióvezető-helyettese. A NEKA növendékei megismerhették a szervezet működését, az önkéntes tevékenységét és azokat a területeket, ahol jelen vannak a segélyszervezet munkatársai.

A meghívás apropóját az „Egy fél pizza ára” elnevezésű projekt szolgáltatta. Ennek keretében minden növendékünk felajánlja egy fél pizza árát a rászorulók megsegítéséért. A gyerekek az összegyűjtött pénzösszegből – csatlakozva a Máltai Szeretetszolgálat hagyományos „Adni öröm” elnevezésű programjához – tartós élelmiszert vásárolnak karácsony előtt, és a Szeretetszolgálat segítségével eljuttatják oda, ahol a legnagyobb szükség van erre.

Együttműködő partnerünk, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat nevében dr. Németh Nándor elismerően szólt a kezdeményezésről, és hangsúlyozta, hogy ehhez a gyerekek részéről kellő bátorság, nyitottság és vagányság szükséges. Számunkra is örömteli, hogy az Akadémia valamennyi sportolója önként csatlakozott a projekthez, amely hűen tükrözi és szolgálja a „teljes embert nevelünk” koncepciónkat és mottónkat.


2017 DEC 02 07:51:23/