Elődöntőben a magyarok
A Norvégia ellen nagy csatában 28-27-re megnyert középdöntős mérkőzést követően a legjobb négy közé jutott U17-es kézilabda-válogatottunk a celjei Európa-bajnokságon. A magyar csapatnak – amely százszázalékos teljesítménnyel menetel a tornán - helyszínen szurkolt több NEKA-s csapattárs.

Ifj. Kiss Szilárd együttese az első félidőben négy góllal vezetett skandináv ellenfelével szemben, de a folytatásban felzárkóztak a norvégok és a hajrában a lányoknak minden erejükre szükség volt a győzelem bebiztosításához.A győztes gólt, növendékünk, Vámos Míra szerezte meg három másodperccel a találkozó vége előtt ejtésből.  A pénteken kezdődő elődöntőben Dánia lesz a magyar csapat ellenfele.

Női U17-es Európa-bajnokság, középdöntő:

Magyarország-Norvégia 28-27 (16-12)

Celje, játékvezetők: Ivanovics, Vujisics (montenegróiak).

Magyarország: Bukovszky, Németh, Zsigmond (kapusok), Bánhidi, Faragó 3, Farkas 5, Horváth N. 5, Juhász G., Kajdon, Koronczai 9, Kukely, Kürthi 1, Mérai, Rittlinger, Vámos 4, Woth 1. Szövetségi edző: ifj. Kiss Szilárd

Norvégia: Fossum, Hellevik, Utne (kapusok), Alvestad, Andersen, Benterud 5, Celius 6, Gald, Gregersen 4, Hagen 5, Hening-Olsen 2, Henriksen 3, Midtfjeld 1, Skindlo 1, Veliqi, Winther-Hansen. Szövetségi edző: Tore Johanessen

Kiállítások: 4, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 8/5, ill. 3/2.

A Magyar Kézilabda Szövetség honlapján a kapitány és növendékünk, Vámos Míra is értékelt.

Ifj. Kiss Szilárd, a magyar válogatott szövetségi edzője: „Újra bebizonyosodott, hogy a kézilabdában nem lehet a matematikára hagyatkozni, hiába vertünk simán néhány hete a norvégokat, most egy egészen más mérkőzést játszottunk. Ugyanakkor építő győzelem volt, a lányok a tavalyi nyílt Eb döntője után újra bizonyították, hogy kiélezett szituációban is lehet rájuk számítani. Most megérdemelnek egy kis pihenést, de holnap már maximálisan készülünk a dánok elleni elődöntőre.”

Vámos Míra, a magyar válogatott balszélsője: „Ezúttal is magabiztosan kezdtünk, mint eddig szinte az összes meccsünkön az Európa-bajnokságon. A második félidőben kicsit összezavarodtunk, az utolsó norvég támadásra viszont nagyon jól összeállt a védelem, így tudtunk nyerni. A győztes gól? Igazából nem gondoltam semmire előtte, figyeltem a kapus mozgását, s végül az ejtést választottam, mert az egyik kedvenc lövésem.”

A középdöntő másik mérkőzésén:

Svédország-Ausztria 35-21 (17-11)

A középdöntő végeredménye: 1. Magyarország 6p, 2. Svédország 4p, 3. Norvégia 2p, 4. Ausztria 0p

Az elődöntő párosítása:

Magyarország-Dánia

Franciaország-Svédország

A Nemzeti Kézilabda Akadémiáról többen is kiutaztak Celjébe és a helyszínen buzdították a lányokat.  

fotó: mksz.hu és dr. Woth Péter

2019 AUG 07 21:28:29/