Élre állt a NEKA
A Vác elleni hazai győzelmének köszönhetően jelenleg a NEKA vezeti a Nyugati csoportban a fiú serdülőbajnokságot.

 Kopornyik Zsolt tanítványai az első félidőben még hátrányban voltak, de a fiúk nem adták fel és nagy akarással végül megfordították a találkozót. A mieink egy fordulóval a pontvadászat vége előtt 46 ponttal vezetik a tabellát, az egy mérkőzéssel kevesebbet játszó, és csütörtökön éppen egymás ellen pályára lépő két veszprémi csapatnak 45, illetve 43 pontja van.

Fiú serdülő I. osztály-Nyugat – 25. forduló

Nemzeti Kézilabda Akadémia I. – Váci KSE 23–18 (9–12)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 30 néző

Vezette: Bán–Farkas László, Miksó Dániel

Nemzeti Kézilabda Akadémia I.: Konyicsák T., Takács Á. (kapusok) – Kecskés L. 7 (4), Papp B. 5, Igali G. 4, Bodócs M. 3, Kovács D. 2, Csengeri H. 1, Krakovszki Zs. 1, Buri A., Csiki B., Jajic D., Papp D., Szabó Á., Szeverényi B., Temesvári G. Vezetőedző: Kopornyik Zsolt

Váci KSE: Csányi M., Szilágyi P. (kapusok) – Kocsis M. 8 (2), Alföldi B. 4, Mezei J. 3, Pálinkás Á. 2, Zeller M. 1, Komjáti B., Pálffy Z., Szegner P., Szőnyi M., Tősér M. Vezetőedző: Gúnya Péter

Hétméteresek: 5/4 illetve 3/2

Kiállítások: 8 perc illetve 4 perc

MESTERMÉRLEG

Kopornyik Zsolt: „Abszolút igaz volt ránk a mondás, hogy a sikert nehezebb kezelni, mint a vereséget. A múlt héten megnyert rangadó után ma fejben nem voltunk ott a mérkőzésen. A Vác megérezte a győzelem lehetőségét, mi pedig fej és koncentráció nélkül futottunk az eredmény után. A fiúk nagy küzdeni akarásról tettek tanúbizonyságot, aminek örülök, ennek köszönhetően sikerült fordítanunk. Sajnos azonban nagy árat fizettünk a győzelemért, hiszen Kovács Dominik súlyos sérülése teljesen ártalmatlan szituációban történt és értelmetlen volt. Mielőbbi visszatérést kívánunk neki!”

JÁTÉKOS SZEMMEL

Csengeri Hunor: „Az első félidőben kissé komolytalanul indultunk, ennek meg is lett az eredménye. A félidőben új taktikát beszéltünk meg, összeszedtük magunkat és a 2. félidőt már magabiztosan irányítottuk.”

Kecskés Levente: „Az első félidő nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Nem vettük komolyan a mérkőzést, sok volt a technikai hiba ezért az ellenfél előnyre tett szert, amit a félidőig tartani tudott. A második félidőben már összeszedtük magunkat és vissza tudtunk jönni a meccsbe, átvettük a vezetést, amit a végéig tartani tudtunk. Gratulálok a csapatnak!” 

Konyicsák Tamás: "Az első félidőben nagyon rosszul játszottunk, nem volt jó a védekezésünk és sok technikai hibát csináltunk támadásban.  A második félidőt háromgólos hátrányból kezdtük, de kicsit koncentráltabban jöttünk vissza.  A védekezésünk itt sem volt jó, de már tudtunk labdákat szerezni és támadásban is kevesebb lett a hiba. A 2 pontot megszereztük, amihez gratulálok a csapatnak!

fotók: Tompos Gábor

2019 MÁJ 08 20:52:32/