Elszánt újoncok
A tanévnyitó óta eltelt alig két hét alatt új növendékeink megismerkedhettek az akadémiai mindennapokkal, s úgy tűnik, a beilleszkedéssel szinte senkinek sem akad problémája. Közülük kérdeztük Giricz Lillát, akinek testvére is a NEKA-n végzett, valamint Rácz Donátot az eddigi tapasztalataikról.

A jelenleg az NBI-es Békéscsaba felnőttcsapatában szereplő Giricz Laura 2017-ben végzett a Nemzeti Kézilabda Akadémián, testvére, a 14 esztendős Lilla pedig idén nyáron költözött Balatonboglárra.

„A nővérem példáját követve szeretem volna én is NEKA-s növendék lenni. Nagyon vártam az első edzéseket, az új kihívásokat. Eddig nagyon jól érzem magam a közösségben és remélem, ez a továbbiakban is így marad. Ismerős és új arcokkal egyaránt találkoztam, és bár kemény napok vannak mögöttünk, az edzőkkel való közös munka nagyon tetszik, és ilyen rövid idő alatt is sok új dolgot tanultam. Eddig meglepően könnyen ment a beilleszkedés.”

Laura természetesen néhány jótanáccsal engedte el húgát Balatonboglárra.

„Azt tanácsolta, hogy a legtöbbet hozzam ki magamból, eddzek még keményebben, és mindig törekedjem arra, hogy a legjobbak között legyek. Ezt tartom szem előtt minden nap.” – árulta el honlapunknak Giricz Lilla, aki Szegedről érkezett. 

Az eddigi tapasztalatok alapján elmondható, hogy a fiúk általában nehezebben alkalmazkodnak az önálló élethez, de az akadémián valaki mindig segít az új diákoknak. Persze csak ha erre valóban szükség van.

„Otthon sosem kellett tőlem megkövetelni a rendet, mivel én sem szerettem a rumlit a szobában és most sem tudom sokáig nézni, szóval ezzel nem lesz gondom. A ruhákkal is így vagyok, szinte minden második nap mosok. Reggelente könnyen kelek, pedig már voltak korai edzések. Nagyjából már felfedeztem a környéket, így el tudom magamat látni, persze ha kell, van ki segítsen – mesélt az elmúlt hetek élményeiről a 15 éves Rácz Donát.

A NEKA táborokban, a kiválasztó napokon, sok barátság szövődik, így a szerencsésebbek ismerősökkel együtt tudnak beilleszkedni az új közösségbe. A Hajdúszoboszló csapatától érkezett Rácz Donát például klubtársaival lakik együtt, és igyekeznek megfelelni az elvárásoknak.

„A korábban Balmazújvárosban játszó Leiter Nándi és Kun Dani jó barátaim, hiszen egy térségből jöttünk, így velük vagyok egy szobában. Nagyon jó a társaság, hamar beilleszkedett mindenki, ahogyan én is, és jó látni, hogy az eddigi kézilabdás ellenfelekből barátok lesznek. Megnőtt a terhelés a korábbiakhoz képest, de tudjuk, hogy a fejlődésünk szempontjából ez szükséges. Minden edzésre izgatottan megyek, jól érzem magam eddig és örülök, hogy itt folytathatom a kézilabdát. Persze tudom, a neheze csak ezután jön, amikor az iskola is megkezdődik, de hiszem, hogy sikeresen fogom venni az akadályokat” – nyilatkozta honlapunknak Rácz Donát, aki felkészülési mérkőzésen már bemutatkozott, sőt gólt is szerzett a NEKA csapatában.

2019 AUG 09 09:45:32/