Élvonalban is formában
 Az NB I-es kézilabda-bajnokságok hétvégi fordulójában, illetve a női Magyar Kupában ismét több korábbi NEKA játékos lépett remek formában pályára.
A férfi élvonalban az egyik legnagyobb meglepetést a Mezőkövesd szerezte, amely 23-22-re legyőzte a Ferencvárost. A hazaiak sikerében főszerepet vállalt a bravúros védéseket bemutató Győri Kristóf, és a télen éppen a zöld-fehérektől érkezett Mikita BenceBorzas Uros is jó megoldásokkal és két góllal segítette győzelemhez a Tatabányát, a Komlón 32-29-re megnyert mérkőzésen.

A Cegléd - Csurgó (22-27) találkozón öt egykori akadémistánk bizonyíthatott, a somogyiaknál Kerkovits Gyula kapott lehetőséget, míg a ceglédieknél Gábor Marcell mellett a három gólt szerző Schäffer Zsolt, a két találatig jutó Kecskeméti Tamás és az egyszer betaláló Spekhardt Gergő szerepelt. Dabason 27-23-ra kikapott a Budakalász, amelyben Váczi Milán(5 gól), Török Ádám (3 gól) és Simotics Mátyás bizonyított.

A női Magyar Kupa négyes döntőjében Pásztor Noémi ezüstérmet szerzett a Ferencváros színeiben, a NEKA nevelésű játékos az elődöntőben négyszer, míg a Győr elleni döntőben egyszer volt eredményes. A bronzérmet az Érd szerezte meg, amely a harmadik helyért vívott mérkőzésen a Dunaújvárost verte 31-23-ra, a győztes csapatban két korábbi akadémistánk Simon Armilla és az egy gólt szerző Schatzl Natalie is játszott.

fotók: mksz.hu és mezokovesdkc.hu

2019 MÁR 18 08:28:48/