Építő jellegű Lurkó szakmai nap

Negyedik alkalommal került sor a Lurkó-szakmai napra, melyen a programban résztvevő iskolák pedagógusai és vezetői vettek részt. A Nemzeti Kézilabda Akadémia Sportcsarnokban rendezett találkozót Mocsai Tamás köszöntője nyitotta meg. NEKA ügyvezetője hangsúlyozta, hogy a cél továbbra is a kézilabdázás megszerettetése a gyerekekkel, ehhez minőségi szakmai anyagot kaptak és kapnak folyamatosan a pedagógusok.

Fekete György szervezetfejlesztési vezető gondolatébresztő és előremutató előadásában a magatartásproblémák enyhítését és kezelését segítő lehetőségekről beszélt, melyek a sport által nyújthatók. A jelenlévők ezt követően az elmúlt félév tapasztalatairól konzultáltak. A pozitívumok és az esetleges nehézségek megbeszélése mellett abban egyetértés volt, hogy a Lurkó Program egyre sikeresebb valamennyi iskolában, a gyerekek lelkesen járnak edzésre és értékelik a program által nyújtott lehetőségeket. 

A pedagógusok megnézték a fiú serdülő válogatott edzését, Kopornyik Zsolt szövetségi edzőtől szakmai útmutatást is kaptak, majd a helyszínen tekintették meg a  Férfi Junior Válogatott és az Orosháza felkészülési mérkőzését.

A szakmai nap zárásaként a NEKA által biztosított sportfelszerelést is átvették az iskolák képviselői, mely még nagyobb motivációt jelenthet a Lurkó Program fiatal kézilabdázóinak.

2018 JAN 25 18:45:51/