Éremesélyek a korosztályos bajnokságokban
A hajrához közeledik valamennyi korosztályos kézilabda-bajnokság. Néhány fordulóval a pontvadászat vége előtt áttekintjük, hogyan állnak csapataink. Elsőként a NEKA férfi szakágának helyzetét vesszük górcső alá, amely öt különböző bajnokságban vesz részt.

Az NBII-es bajnokságban három forduló van hátra, a NEKA U22-es csapata 35 pontot szerzett és vezeti a tabellát, öt pont az előnye a második Nagykanizsa előtt. Amennyiben Imre Vilmos együttese pénteken a Kalocsa ellen pontot szerez, már bajnoki aranyérmet ünnepelhet!

Imre Vilmos

A férfi NBI/B nyugati csoportjában jelenleg 8. helyen áll a NEKA, ami dicséretes teljesítmény, hiszen fiatal játékosainknak rendre idősebb, rutinosabb ellenfelek ellen kell bizonyítaniuk. Az utolsó három fordulóban két hazai és egy idegenbeli mérkőzés (Telekom Veszprém U20 otthonában) vár Gyurka János tanítványaira.

Az ifjúsági I. osztályú bajnokságban két fordulóval az alapszakasz vége előtt a NEKA vezeti a nyugati csoport tabelláját, három ponttal megelőzve a Balatonfüredet. Ha papírforma eredmények születnek, ez a két csapat jut be a rájátszásba, ahová a keleti országrészből a PLER és a Pick Szeged kvalifikálja magát várhatóan. A rájátszásban ez a négy csapat dönt a bajnoki érmekről.

Az ifjúsági II. osztályban a NEKA az ötödik helyen áll, itt két forduló vár még ránk. Kopornyik Zsolt fiatal tehetséges játékosai becsülettel helyt álltak és remélhetőleg kellő meccsrutint és tapasztalatot szereznek a következő szezonra.

Kopornyik Zsolt

A  fiú serdülő bajnokságban szoros az élmezőny, hiszen két fordulóval az alapszakasz vége előtt egyetlen pont hátránnyal a harmadik helyre szorul a NEKA. Kopornyik Zsolt együttese a szezonban olyan riválisokat előzött meg, mint a Tatabánya, a Telekom Veszprém vagy a Balatonfüred, a realitás mégis azt mutatja, hogy nem változik a sorrend, tehát az FTC és a Veszprémi KKFT  jut a rájátszásba. Ha a vetélytársak hibáznak, elérhető a rájátszás.

2018 ÁPR 23 19:50:53/