Éremesélyesek a NEKA csapatai

Néhány hét múlva befejeződnek a korosztályos kézilabda-bajnokságok a férfi és női mezőnyben egyaránt. A Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatai jól szerepelnek, és szinte valamennyi korcsoportban az élmezőnyben vannak, várhatóan több együttes is éremmel zárja a szezont.

A lányoknál az NBI/B felnőtt bajnokságban szereplő csapat öt fordulóval a vége előtt a harmadik helyen áll. Tavaly több meghatározó játékos távozott, de a fiatalok felnőve a feladathoz, remekül helyt állnak és mérkőzésről mérkőzésre fejlődnek. Az NBI/B-s junior csapat szintén a harmadik helyről várja a folytatást, a második Győr egy ponttal előzi meg a NEKA-t, a két csapat május 4-én játszik egymás ellen.

Az NBI-es ifjúsági és junior bajnokságban magabiztosan vezetnek az Akadémia csapatai megelőzve például a nagy rivális Győrt, Ferencvárost, vagy Dunaújvárost. A NEKA együttesei eddigi 24 mérkőzésükből valamennyit megnyerték, így az aranyérmeket már csak elveszíteni lehet.

A serdülőknél a rájátszás zajlik, az 1-8. helyért a kiemelt bajnokság két csoportjának legjobbjai küzdenek. A NEKA a legutóbbi fordulóban két góllal legyőzte a Ferencvárost, így mindkét csapat azonos ponttal áll másodikként az éllovas Győr mögött.

A fiúknál az NBI/B-be idén feljutott fiatal NEKA-csapat jelenleg a 12. helyen áll a felnőtt mezőnyben. A tavaly az NBII-t megnyerő együttes számára az idei egyértelműen a tanulás éve, jóval idősebb és erősebb játékosok ellen kell helyt állniuk az érettségire is készülő fiúknak.

Az NBI/B junior bajnokságban is idősebb ellenfelekkel kell megmérkőzniük az Akadémia fiataljainak, akik becsülettel küzdenek és a hetedik helyről várják az utolsó három fordulót.

Az NBI-es ifjúsági csapat a tabella harmadik helyét foglalja el. Az éllovas Balatonfüred előnye már behozhatatlannak tűnik, a  második Tatabányával idegenben mérkőzik meg a NEKA május 16-án. A kiemelt serdülő bajnokság rájátszásában szoros a küzdelem, hiszen egy-egy pont választja el az éllovasokat egymástól. A Pick Szeged, a Balmazújváros és a Balatonfüred mögött negyedik a NEKA, a hátra lévő hét fordulóban még javíthat és előreléphet a csapat. Április 13-án csütörtökön például az éllovas Pick Szeged érkezik Balatonboglárra.


2017 ÁPR 11 13:58:02/