Éremközelben
Remek győzelmet aratott hazai pályán a NEKA a Szigetszentmiklós ellen, így újabb lépést tett az NBI/B-s bajnoki dobogó felé. 

Sótonyi László együttese 31-23-ra diadalmaskodott, ezzel visszavágott az ősszel elszenvedett vereségért, és két fordulóval a pontvadászat vége előtt három pont előnnyel áll a harmadik helyen.

Férfi NBI/B Nyugati–csoport – 20. forduló

Nemzeti Kézilabda Akadémia – Szigetszentmiklósi KSK 31–23 (18–11)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 60 néző

Vezette: Kovács Tibor, Mándli Balázs

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Győri K. 1, Nagy T. (kapusok) – Ilic Z. 8, Gál D. 7 (3), Tóth P. 4, Balogh J. 2 (1), Kepess J. 2, Kovács D. 2, Vetési B. 2, Bognár N. 1, Dely M. 1, Péter B. 1, Csordás M., Czabán M., Kecskés D., Papp T. Vezetőedző: Sótonyi László

Szigetszentmiklósi KSK: Kovács R., Kreisz G., Varga Á. (kapusok) – Kovacsevics A. 4 (3), Milovits M. 4, Duzsi D. 3 (1), Szabó Gy. 3, Éliás G. 2, Fülöp N. 2, Iváncsik T. 2, Korsós Á. 2, Félegyháza Zs. 1, Dr. Kiss I., Grandjean G., Horváth P., Varga L. Vezetőedző: Kökény István

Hétméteresek: 4/4 illetve 4/4

Kiállítások: 18 perc illetve 8 perc

Piros lap: Czabán Márton (Nemzeti Kézilabda Akadémia – 51.p. – harmadik kétperces kiállítást követően)

MESTERMÉRLEG

Sótonyi László: "Gratulálok a csapatnak, nagy lépést tettünk a bravúr felé, hogy dobogón zárjuk a szezont. Egy tízperces szakasztól eltekintve kézben tartottuk a mérkőzést. Amikor fejben rendeztük a sorokat és taktikusan játszottunk, akkor nagy volt a különbség a két csapat között."

JÁTÉKOS SZEMMEL

Gál Dominik: „Először is gratulálok a csapatnak, fontos két pontot szereztünk hazai pályán! A mérkőzés elejétől kezdve határozottan és fegyelmezetten játszottunk védekezésben és támadásban is! A jó védekezés mellé párosultak labdaszerzések és gyors könnyű gólok is, ezek többségét gólra is tudtuk váltani. A második félidőben időnként előjött a figyelmetlenség, de szerencsére egy magabiztos végjátékkal nagyobb előnyt tudtunk megszerezni a mérkőzés végére!”

Ilic Zoran: „Sokat készültünk, ez meglátszott az egész mérkőzésen. Fejben ott voltunk és a motiváltság is megvolt ahhoz, hogy simán behúzzuk a meccset. Nagy győzelem volt!”

fotók: Tompos Gábor

2019 ÁPR 28 19:09:33/