Érmes női remények a bajnokságokban
A hajrához közeledik valamennyi korosztályos kézilabda-bajnokság. Néhány fordulóval a pontvadászat vége előtt áttekintjük, hogyan állnak csapataink. Ezúttal a NEKA női szakágának helyzetét vesszük górcső alá, amelynek játékosai négy különböző bajnokságban vesz részt.

A női NBI/B Nyugati csoportjában a NEKA a második helyen áll a Mosonmagyaróvár mögött, négy pont hátránnyal és eggyel kevesebb lejátszott mérkőzéssel. A két csapat holnapután pénteken játszik rangadót egymással, a végeredmény dönthet a végső sorrendről és az élvonalba való feljutásról. Az ezüstérem már biztos, Bohus Bea együttese azonban képes lehet a bravúrra.

A női NBII Dél-nyugati csoportjában két fordulóval a bajnokság vége előtt a második helyen állunk, és a Dunaújvárossal szembeni hátrányunk már nem ledolgozható. Az utolsó két mérkőzésen (a PEAC és a Kozármisleny otthonában) az a célja a csapatnak, hogy az ezüstérmet bebiztosítsa.

Az ifjúsági I. osztályú bajnokság Nyugati csoportjában két forduló van hátra, az már korábban biztossá vált, hogy a Győri Audi ETO I. és a NEKA I. jut be a rájátszásba. A Keleti csoportból várhatóan a Ferencváros és a Debrecen végez az első két helyen, így e négy csapat között dől el a bajnoki érmek sorsa. A NEKA II. csapata jelenleg a negyedik helyen áll holtversenyben.

A leány serdülő-bajnokságban ma fölényesen nyertünk Érden, így egy fordulóval az alapszakasz vége előtt a második helyen állunk az ugyancsak 40 pontos Győr I. mögött. Ez a két csapat szerepel a rájátszásban, hozzájuk az FTC és az MTK csatlakozik keletről. E négy csapat közül kerülnek ki a bajnokság érmesei.

2018 ÁPR 25 16:39:32/