Esélyeshez méltó sikerek
A női ifjúsági és serdülő bajnokságok utolsó fordulójában, Kozármislenyben győztek a NEKA csapatai, amelyek már korábban bebiztosították az alapszakasz-győzelmet.

Mindkét együttesünk a hétvégi rácalmási négyes döntőre készül.

Női ifjúsági I.osztály:

Kozármisleny-NEKA I. 21-35 (10-17)

V: Hullmann, Weinert

NEKA I.: Szabó L. Hibácska (kapusok) - Horváth N. 3, Mérai 3, Kajdon 5/1, Rónai 7/2, Faragó 7, Vámos M., Szabó P. 6, Osvai 2, Németh, Woth 2

7m: 5/4, ill. 4/3                     

kiállítások: 8 perc, ill. 4 perc

Eredmény alakulása: 9.p: 1-4, 17.p: 4-10, 22. p: 7-14, 35.p: 10-21, 45.p: 17-23, 52.p: 18-29

Mestermérleg:

Kiss Szilárd: „Ma hangyák játszottak, ami nagyon pozitív....! A hétvégén nem lett sérült az ifi csapatban, a fő cél kivételesen ez volt! Az alapszakaszt megnyertük, ami év elején még kérdésesnek tűnt. Egy erős Győrt és Dunaújvárost előztünk meg úgy, hogy a legfiatalabbak is mi voltunk. A lányok minden héten megdolgoztak, hogy jobbak legyenek, ezt folytatjuk tovább!!!!”

Játékos szemmel:

Faragó Luca: „Jó iramban kezdtük a meccset, és 60 percen keresztül tudtuk uralni. Ezzel a győzelemmel pontvesztés nélkül nyertük meg az alapszakaszt. Jövő héten sok munka vár ránk, fel kell készülnünk a hétvégére, ahol nehéz meccsekre számítunk. Gratulálok a 2 pont megszerzéséhez!”

Rónai Diána: „Az első perctől kezdve uraltuk a mérkőzést, így magabiztosan szereztük meg a 2 pontot, elsőként végezve a nyugati csoportban. A jövő hét a négyes döntőre való felkészülésről fog szólni, a csapatnak 120 százalékosan kell teljesítenie, hogy vasárnap aranyérmet akaszthassanak a nyakunkba. Gratulálok a csapatnak, és sok sikert a jövő hétre!         Hajrá NEKA!”

Szabó Luca: „Elég érdekes kerettel utaztunk, és elég érdekes kézilabdát is játszottunk. Védekezésben még fel kell keményednünk, és jobban kell koncentrálnunk. Jó felkészülés volt a hétvégére, ahol 120 százalékot kell beleadnia mindenkinek! Gratulálok a két ponthoz!”

Szabó Panna: „Jól kezdtük a meccset, lerohanásainkkal könnyen el tudtunk lépni az ellenféltől. Kevés mezőnyjátékosunk ellenére a fáradtság mellőzésével jól meg tudtuk tartani előnyünket az ellenféllel szemben. A győzelemhez gratulálok a csapatnak!”

 Leány serdülő I.osztály:

Kozármisleny-NEKA I. 14-33 (5-12)

V: Hullmann,Weinert

NEKA I.: Zaj, Gyuránki (kapusok),- Ogonovszky 2, Ágoston 2, Uhrin 2, Mlinkó 1/1, Horváth P. 5, Lakatos P. 3, Nagy II.L.6, Tóth, Babai 1, Kiss, Mentes 3, Kurmai 1, Kovalcsik 4, Vártok 3

7m: 6/6, ill. 3/1                  

kiállítások: 4 perc, ill. 6 perc

Eredmény alakulása: 4.p: 0-0, 7.p: 2-2, 13.p: 2-7, 19.p: 5-8,28.p: 7-14, 34.p: 8-21, 44.p: 10-28, 46.p: 12-31

Mestermérleg:

Dr. Woth Péter: „A legfontosabb feladatot - hogy ne sérüljön meg senki- sajnos nem sikerült teljesíteni. Ezen kívül csak a mérkőzés eleji helyzetkihasználás volt problémás. Mostantól már csak a jövő hétvégével foglalkozunk!”

Uhrin Lili: „A mérkőzés elején támadásainkat kihagyott helyzetek jellemezték, azonban védekezésünk nagyon jól működött. A félidő felére magunkra találtunk, és egyre nagyobb lett a két csapat közti különbség. A 2. félidőben tovább növeltük előnyünket, így nagyarányú győzelmet arattunk. Gratulálok a csapatnak. Jobbulást kívánok Grétinek!”

Kovalcsik Bianka: „A meccset nagyon sok kihagyott lövéssel, ziccerrel kezdtük, a befejezésekre jobban kellett volna koncentrálnunk. Védekezésben fejben ott voltunk, figyeltünk mindenre. A meccsen végig vezettünk, végül 19 góllal nyertünk. Gratulálok a csapatnak, most már a döntőre koncentrálunk. Grétinek gyors felépülést kívánunk!”

fotók: Farkas Anita

2019 MÁJ 19 22:54:06/