Európai mesteredző lett Vágó Attila

Vágó Attila, a Nemzeti Kézilabda Akadémia edzője, egyben a magyar fiú serdülő-válogatott szövetségi edzője az EHF mesteredző-képzésének végén sikeres vizsgát tett. Gratulálunk!

A jelölteknek egy három modulból álló képzésen kellett részt venniük, melynek végén, az angol nyelven elkészített szakdolgozat megvédése következett. A több országból, így például Svédországból, Ausztriából, Hollandiából, Németországból, Horvátországból vagy Olaszországból és Magyarországról érkező edzők közül mintegy 40-en vehették át oklevelüket.

„A szakdolgozatom témája a 2016-os férfi kézilabda Európa-bajnokságon szereplő aranyérmes német válogatott különleges játékhelyzeteinek elemzése volt (emberelőny, emberhátrány), melynek során azt kutattam,  hogy a mérkőzés ezen periódusainak lejátszása mennyire befolyásolta a végeredményt. A szakdolgozat védésekor sikere volt a prezentációmnak, és annak, hogy a NEKA-s csapatommal vettem fel, és mutattam be az emberelőnyös és emberhátrányos játékot, úgy, mintha a németek csinálnák. Ebből látszott, hogy itthon is foglalkoztam a témával, és a csapatomnál is alkalmazom, ezek a videók nagy tetszést arattak” – mondta el Vágó Attila.

„A képzés megerősített abban, hogy nagyon sok út vezet a célhoz, és nem feltétlenül kell mindenkinek ugyanazon az úton haladnia ahhoz, hogy sikert érjen el a csapataival. Különbözőek vagyunk, más szemlélettel, és nemcsak egy kőbe vésett szabályok vannak. Én nyitott vagyok az új dolgok felé, szerintem lehet hasznosítani és tanulni más országban, más kézilabda-kultúrában dolgozó emberektől olyan dolgokat, amiket itthon esetleg nem alkalmazunk, ezáltal fejleszthetjük a magyar kézilabdát” – nyilatkozta az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) újonnan végzett mesteredzője.

A NEKA másik edzője, Bohus Bea szintén teljesítette a három modult, és jövőre lehetősége lesz a szakdolgozat megvédésére.

2016 DEC 21 16:04:04/