Évnyitó a NEKA-nál

Az ország legtöbb diákja még a nyári szünetét tölti, a Nemzeti Kézilabda Akadémián azonban már elkezdődött a munka. A boglári NEKA növendékei vasárnap az ünnepélyes évnyitón vettek részt, hétfőtől pedig már az edzéseké és a különböző fizikai állapotfelmérő teszteké a főszerep.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia történetében először, az új kézilabdacsarnok adott otthont az ünnepélyes évnyitónak. A rendezvényen elsősorban az új hallgatók és szüleik számára hangoztak el fontos információk, de az impozáns környezet és a tájékoztató-beszédek a régi diákok számára is szolgáltak érdekességgel.

Elsőként prof.Dr.h.c. Mocsai Lajos, az Akadémia tudományos és szakmai főigazgatója köszöntötte a jelenlévőket, és kiemelte, hogy a gyerekeknek a NEKA - nemcsak Magyarországon, de Közép-Európában is egyedülálló - létesítményeit és feltételrendszerét meg kell becsülniük, hiszen évtizedekkel ezelőtt ez nem adatott meg.

A fiatalok valóban professzionális körülmények között fejlődhetnek és tanulhatnak, és ahogy Dr. Kersch Ferenc, az MKSZ főtitkár-helyettese elmondta, ehhez a hazai szövetség is megad minden támogatást a jövőben.

Mocsai Tamás ügyvezető az elmúlt évek eredményeit emelte ki, a fotókkal illusztrált bemutatóval pedig a NEKA pályán kívüli tevékenységét és a diákok sport mellett elért sikereit méltatta.

A három tanintézmény, illetve a kollégium igazgatója, így Bántó Zsuzsanna (Fonyódi Mátyás Király Gimnázium), Balog Krisztián (Matthiász János Szakközépiskola és Gimnázium), Türjei Attila (Boglári Általános Iskola) és Gáspár László (Boglári Kollégium) a következő tanévről, illetve a beköltözésről adott tájékoztatást.

A női szakág nevében ifj. Kiss Szilárd edző mondott pár fontos tudnivalót a lányoknak, míg Vágó Attila a férfi szakág képviseletében tájékoztatta a fiú növendékeket.

A fontos adminisztrációs kötelezettségek elintézése után egy közös ebéd várta a vendégeket, majd délután a kollégiumba való beköltözés is lezajlott.

Hétfőtől az első edzések is elkezdődtek, és a héten különböző, fizikai állpotfelmérő tesztek várnak a diákokra, melyek komplex képet adnak egy-egy sportolóról.

Fotó: Tompos Gábor


2016 AUG 03 14:17:04/