Évzáró éremesővel
Ünnepélyes évzáróval búcsúztatta a sikeres szezont és az idén végző növendékeket a Nemzeti Kézilabda Akadémia. A három arany, három ezüst és egy bronzéremmel záruló, minden eddiginél sikeresebb idény végén volt mire emlékezni és büszkének lenni.

Amit fejben kigondolunk és a szívünkkel elhisszük, az sikerhez fog vezetni” – kezdte a nyitóbeszédét egy Muhammad Ali idézettel Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője, aki egyfajta alaptézisként idézte fel az olimpiai bajnok amerikai ökölvívó jelmondatát. Ezt követően köszöntötte a nyugdíjba vonuló Bántó Zsuzsanna igazgatónőt, aki 25 éven át állt a fonyódi Mátyás Király Gimnázium élén, így diákjain keresztül napi kapcsolatban volt a Nemzeti Kézilabda Akadémiával.

Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos, az akadémia sporttudományos és szakmai főigazgatója elismerően idézte a Final4 = NEKA kifejezést, amelyet a médiában használtak az ifjúsági és serdülő bajnoki döntőbe bejutott négy csapatunkra utalva.

A sportszakmai sikereket Sótonyi László és Hajdu János értékelte, utóbbi kiemelte, hogy a NEKA-nak van már felnőttválogatott – az éppen az évzáró ideje alatt debütáló Pásztor Noémi személyében – , kétszeres BL-győztes, több junior világbajnok, számos NBI-ben szereplő és serdülő, ifjúsági, junior és felnőtt bajnok kézilabdázója, akik országszerte viszik a hat éve alapított akadémia hírnevét.

Több korábbi növendékünk eljött az évzáróra, így a Győri Audi ETO KC-vel kétszeres Bajnokok Ligája győztes Fodor Csenge is, aki örömmel emlékezett vissza a NEKA-s évekre és néhány jótanácsot is adott a jelenlegi növendékeknek.

A rendkívül eredményes idény végén az éremátadás sem maradhatott el, a kiemelkedő sikereket elérő csapatok felváltva vehették át az NBI/B-ben, az ifjúsági, illetve a serdülő bajnokságokban szerzett medálokat.

A protokolláris részt egy kötetlenebb, szórakoztató esti program követte, amelynek legmeghatóbb jelenete a végzősöknek szóló búcsúdal volt. A meglepetésvendég DJ Dominik partijára azonban már mindenki felszabadultan érkezett, s ezúttal edzői engedéllyel bulizhatott kedvére.

fotók: Tompos Gábor

2019 JÚN 06 20:27:23/