Ezüstérmes a NEKA a Kempa-kupán
Veretlenül menetelt a döntőig a NEKA férficsapata a csehországi Kempa-kupán, ahol 26-19-re alul maradt TJ Sokol ellen, így ezüstéremmel térhetett haza.

 Kopornyik Zsolt együttese rangos ellenfelekkel szemben bizonyíthatott több napon át, és végül emelt fővel térhetett haza. Szép volt fiúk!

Kempa Sokol-kupa, döntő:

NEKA – TJ Sokol 19-26 (12-13)

Kempa Sokol-kupa, elődöntő:

NEKA – Veszprémi KSE 19-10 (11-3)

NEKA: Takács Á., Konyicsák T., (kapusok), Kovács D. 3, Papp B., Igali G. 3, Bodócs M. 1, Jajic D. 1, Tárnoki M., Szeverényi B., Kecskés L. 3, Temesvári G. 3, Buri A., Velencei V., Krakovszki Zs. 3, Csengeri H. 2, Dávid M., Papp D., Bognár P. – edző: Kopornyik Zsolt

MESTERMÉRLEG

Kopornyik Zsolt: „Fárasztó, azonban tapasztalatokban gazadag napokon vagyunk túl, szakmailag szolgálta felkészülésünket a csehországi Kempa Cup. A gyakorlás volt a fő cél, változatos felállásban mindenki lehetőséget kaphatott. Érzésem szerint védekezésben a döntő ellenére is léptünk előre, azonban továbbra is rengeteg a tennivaló ezen a területen. Támadójátékunk specialitása volt, hogy kényszer-beállókkal szerepeltünk, ezáltal a páros kapcsolatok, az átlövő játékosok helyzetbe hozása nehezebben sikerült. Ezen felül le tudtuk szűrni, hol állunk a német vagy a cseh akadémiákkal szemben, továbbá saját játékosaink felkészültségéről is képet kaptunk. A koncentráció, figyelem-komponenseknek jelen kell-e lenniük a játék, a téthelyzetek során, nekünk ebben mindenképpen fejlődünk, zárkóznunk kell.  Biztos vagyok benne, hogy a Lipcse elleni mérkőzés mindenkinek élmény marad a döntő pedig tanulsággal szolgál. Jó eredménynek értékelem részvételünket, a tavalyi bronzérem helyett idén előreléptünk, de fontos, hogy a bajnokságban köszönjenek vissza az általunk elképzeltek. Jó, harcos torna volt, köszönjük a lehetőséget.”

JÁTÉKOS SZEMMEL

Kovács Dominik: „Jó felkészülési torna volt, hiszen tudtuk gyakorolni azokat a taktikai elemeket amelyeket a bajnokságban szeretnénk alkalmazni, emellett betekintést nyerhettünk hogy a csapatunk hol tart a nemzetközi mezőnyben. Ez a torna jó volt még a csapategység erősödésében és az egyéneknek is volt lehetőségük a kibontakozásra. A torna 3. napján rendezték meg a döntőt itt már jelentkeztek a fáradtság jelei is, de a csapat küzdött, ahogy tudott. Sajnos a mérkőzés végén az ellenfél örülhetett, de ennek ellenére büszke vagyok a csapatra mert egy tanulságos és eredményes tornát zártunk. Gratulálok az egész csapatnak!”

Papp Bertalan: „A nemzetközi tornán, ahol rangos külföldi ellenfelek szerepeltek, nagyokat küzdött a csapat. Látszott, hogy egy félkészülési torna volt, hiszen nem voltunk a legjobb formában, de egy ilyen torna mindig nagy élmény, és az eredmény mellett az is nagyon fontos, hogy tovább épül a csapategység. A döntő után egy éremmel és újabb tapasztalatokkal indulhattunk haza.”

Temesvári Gábor: „Többek között azért jöttünk el erre a tornára, hogy gyakoroljunk és építsük a csapategységet, ami véleményem szerint sikerült. Az első két meccsen nem igazán állt össze a játékunk, talán közrejátszott az előző napi utazás, de mindkét meccset sikerült megnyernünk. A 3. meccsen a Lipcse ellen már elég jól játszottunk, eredményes volt a támadójáték és működött a védelem is, de nem tudtuk megszűrni az átlövéseket, ezért egy izgalmas végjáték után döntetlennel végződött a meccs. A szombati napon egy viszonylag könnyebb meccs megvertük a Pozsonyt, azután az elődöntőben a Veszprémi KSE volt az ellenfél. Egy jó kezdésnek és egy stabil védelemnek köszönhetően sikerült magabiztos győzelmet aratni. A döntőben a házigazdákkal mérkőztünk meg, azonban a fáradtságnak és a sok hibának köszönhetően nem tudtuk legyőzni őket. Összességében úgy gondolom, hogy nagyon hasznos volt ez a torna és értékes tapasztalatokat szereztünk. Gratulálok a csapatnak!”

fotó: Farkas Anita

2019 JAN 27 16:36:38/