Fair Play-díjjal tüntették ki Hajdu Jánost

A fennállásának 50. évfordulóját idén ünneplő MOB Fair Play Bizottsága átadta a 2016-os Fair Play díjait. A díjazottak között köszöntötték a Nemzeti Kézilabda Akadémia mesteredzőjét, Hajdu Jánost is, akit „A sport szolgálatában” kategóriában jelöltek Fair Play díjra. 

Hajdu Jánost így méltatták a bizottság 50. jubileumára készült kiadványban: "A hazai kézilabdasport évtizedek óta meghatározó alakja végigjárta az edzői pálya teljes ranglétráját, és elévülhetetlen érdemeket szerzett a sportág nagyszerű eredményeiben. Dolgozott szövetségi kapitányként, felnőtt- és utánpótláscsapatok trénereként, a fiatalok magas szintű felkészítését mindig is szívügyének tekintette. Magától értetődő volt a választás néhány évvel ezelőtt, amikor Balatonbogláron megkezdte működését a sportág utánpótlás-nevelő központja, a Nemzeti Kézilabda Akadémia, hogy őt bízzák meg a női szakág vezetésével. Mindeközben a női junior-válogatott szövetségi edzőjeként is tevékenykedik. Szakmai életútja példaként állítható a pályájukat most kezdő, fiatal edzők elé is."

„Büszkeség számunkra, hogy az elmúlt 50 év során mindig voltak olyan magyar sportolók, sportvezetők, vagy médiaszakemberek, akik tevékenységük során a fair play szellemét hirdették és példaképül szolgáltak a sporttársadalom felé. Ezt a tradíciót őrizzük napjainkban is. Az idei díjazottak, hasonlóan a korábbiakhoz, méltóak e kitüntetésre. Meggyőződésem, hogy fair play nélkül a sport elveszíti alapeszmeiségét. A fair play-jel mindenki nyer!” - mondta köszöntőjében dr. Kamuti Jenő, a Nemzet Sportolója, a Magyar és a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke.

Gratulálunk Hajdu Jánosnak!

Eredményei:

Szövetségi kapitányként:

2008. Olimpiai 4. hely (női válogatott)

2009. Férfi világbajnoki 6. hely 

2013. Női világbajnoki 8. hely

2014. Női junior világbajnoki 7. hely

2013. Női junior Európa- bajnoki 2. hely 

2007. Női junior Európa-bajnoki 8. hely 

2015. Női ifjúsági Európa-bajnoki 3. hely 

2016. Női ifjúsági vb- 5. hely

2017. női junior Eb – 4. hely

Fotó: Róth Tamás


2017 OKT 24 20:03:57/