Fantasztikus játékkal legyőztük a svédeket!

Nagyot változott a világ Dániában! A tegnapi nyolcgólos vereséget feledtetve a magyar válogatott ma óriási akaraterőről tett tanúbizonyságot és bravúros, 31-29-es győzelmet aratott a svédek ellen a férfi junior kézilabda Európa-bajnokságon. Gyurka János együttese nagyot küzdött és végig koncentrálva kézben tartotta a meccset. Gratulálunk a csapatnak!

A horvátoktól elszenvedett kudarc után sokan féltették a magyar csapatot az esélyesebbnek tartott svédek ellen. A fiúk rácáfoltak erre, és az első perctől kezdve okos, tudatos játékot mutattak. Jobban kezdtünk, hiszen a 9. percben már 6-3-ra vezettünk, ekkor jött is az északiak időkérése. Ezt követően ugyan 11-11-re kiegyenlített az ellenfél, de a félidő 16-15-ös magyar előnnyel fejeződött be.

Fordulás után is fegyelmezetten támadtunk és védekeztünk, a kapusteljesítmény is remek volt, ennek köszönhetően a 45. percben már 25-21- re vezettünk. A rutinos svéd csapat nem hagyta magát, sőt az 52. percben 26-26-ra alakította az állást, kezdődhetett tehát az izgalmas végjáték. Magyar csapatok gyakran megroppannak a teher alatt, ha kiélezett pillanatokban kell kiharcolni a sikert, ezúttal azonban fantasztikus volt látni, hogy nálunk játszottak az önbizalomtól duzzadó játékosok, akik végig koncentráltak a hajrában, és nem engedték ki a kezükből a győzelmet. Erre a bravúros sikerre lehet alapozni vasárnap a németek ellen.

U20-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, D-CSOPORT, 4. FORDULÓ:

Magyarország-Svédország 31-29 (16-15)

2016 JÚL 29 17:43:08/