Fejlődés és motiváltság
Lehőcz Zoltán vezetőedző új kerettel vágott neki az új idénynek a NEKA serdülő fiúcsapatával. A fiatalok ebben az idényben két bajnokságban, a serdülő I., és az ifjúsági II. osztályban bizonyíthatnak hétről hétre.

„Mind a két sorozatra igaz, hogy az eredmény másodlagos számunkra, hiszen csak most kezdtem el a munkát a srácokkal, és nem kevesebb, mint húsz új játékosom van – beszélt a kezdetekről Lehőcz Zoltán.Ha mindenképpen választanom kell, inkább a serdülő bajnokságban szeretnénk előrébb végezni. Azért fektetünk erre nagyobb hangsúlyt, mivel ez áll hozzánk közelebb a korosztályt illetően. Az ifjúsági pontvadászat inkább azt a célt szolgálja, hogy mindenki számára játéklehetőséget biztosítsunk. Azt szeretném, hogy a játékunk mindkét színtéren fejlődjön, fokozatosan lépjünk előre egyénileg és csapatszinten egyaránt.”

A tavalyi szezonban remek tavaszt produkált a csapat, jobb teljesítményt nyújtott és jóval több pontot szerzett, mint ősszel.

„Idén is erre törekszünk, a gyerekeknek ezt úgy fogalmaztam meg, hogy ha már mindenképpen eredményről kell beszélnünk, akkor legyünk eredményesebbek tavasszal. Hozzáteszem, elég jól indultunk el az idény elején, így a látványos előrelépés nehezebb lehet, mint tavaly. Mindenesetre azokat a csapatokat, akikhez közel vagyunk, szeretnénk pár hónap múlva legyőzni, akiktől még messze vagyunk, azokhoz közelebb kerülni, akiket pedig megverünk most, a visszavágón is legyőzni.”

Az eddigi mérkőzések közül kiemelkedik a Veszprém otthonában megnyert serdülőrangadó, ami motiválhatja a fiúkat.

„Én nagyon remélem, hogy önbizalmat ad nekünk ez a győzelem, bár azt vettem észre, hogy a mai generáció nem nagyon tud örülni a sikernek, és úgy gondolják, hogy az létezik, és magukban mindig többet várnak el. Ennek nagyon kell örülni, a Veszprém hasonló úton indult el, mint mi, éveken át találkozhattunk velük a korosztályos bajnokságokban, remélem, a jó sorozat nekünk is erőt ad a további munkához.”

Sok tehetséges fiú érkezett idén az akadémiára, akikből egységes csapatot kell összegyúrnia a vezetőedzőnek.

„Erőnlétben, technikai, taktikai tudásban is számottevő eltérések vannak a játékosok felkészültsége között, ráadásul más szisztémában játszottak a klubjaikban. Ezért fontos hangsúlyozni, hogy legalább egy fél év mire számonkérhető teljesítményt lehet elérni velük. Meg kell dicsérnem a gyerekeket, akik szépen beleálltak ebbe a munkába, nagyobb a terhelés, de ők ezt szeretik, szeretnek edzeni, szeretnének tanulni, figyelnek, és igyekeznek úgy dolgozni, hogy minél hamarabb eljussunk arra a szintre, amit kitűztünk magunk elé” – foglalta össze eddigi tapasztalatait Lehőcz Zoltán.

 fotó: Tompos Gábor


2019 SZE 23 09:05:10/