Fekete Dávid: erősebbnek érzem magam
Fekete Dávid, a Budakalász válogatott kézilabdázója kiváló formában várja a visszatérést. A kiváló balszélső, aki a januári Európa-bajnokságon debütált a nemzeti csapatban, a márciusi keresztszalag-műtétje után a Nemzeti Kézilabda Akadémián végezte rehabilitációját, és kitűnő állapotban tudja elkezdeni az edzéseket a klubjánál.

„Március 28-án volt az operációm, gyakorlatilag ezt követően három héttel már itt voltam Balatonbogláron. Korábban már dolgoztam együtt Tóth Péter Zoltán gyógytornásszal, bíztam benne, tudtam, hogy nagyon lelkiismeretesen és profin dolgozik, és mivel a NEKA-n nagyon komplexek és tökéletesek a feltételek, a klubom engedélyével ideköltöztem, és itt dolgoztam és dolgozom a szakemberekkel. Az Akadémián minden egy helyen van, utazgatás nélkül jutok el mindenhová és csak a felépülésemre kell koncentrálnom. Januárnál előbb nem fogok meccsbe kerülni, hiszen a keresztszalag-műtét után 9-10 hónapos kihagyás javasolt, és ezt betartjuk.

Az elmúlt hét hónap alatt nagyon feszes volt a gyógytorna-program. Az elején nehéz és összetett feladatokat csináltunk, most már kezdenek letisztulni az edzések, előkerültek a súlyok, a robbanékonyságomat fejlesztjük és a pályás edzések is elkezdődtek. Ezen kívül mágnesterápia és lézeres kezelések segítik a regenerációt, de mentálhigiénés szakemberrel is dolgozom itt, úgy érzem, nagyon jó irányba haladok. Természetesen 2-3 havonta kontrollvizsgálatra megyek az orvosomhoz, és ha a januári teszten megfelelek, akkor visszatérhetek a csapathoz” – mondta el Fekete Dávid.

Többek mellett Tóth Péter Zoltán, Soós Ivett és Szűcs Martin végzi a rehabilitációt. 

„A sportolót team-munkában, komplex módon kezeljük, általában heti három alkalommal foglalkozunk Dáviddal. Elmondható, hogy egy stabil technikai alapot kaptunk, amit most újra fel tudunk építeni, és lehetőség van olyan teljesítményfokozásra, mozgás- vagy törzserő-fejlesztésre, ami a sikeres visszatérést biztosítja. Ha a folyamatos mérések eredményeit nézzük (pl. súlypont-emelkedés), azt látjuk, hogy a nemzetközi sztenderdeket eléri, tehát kiváló formában van.” mondta el Szűcs Martin humánkineziológus. 

A gyógytornászok szerint a válogatott kézilabdázó türelmes és céltudatos, próbál minél pozitívabban hozzáállni a dolgokhoz, és csak a visszatérésre koncentrál.

„A sérülés utáni este volt a legnehezebb, az komoly mélypont volt számomra. Másnap viszont már a diagnózist vártam, azt, hogy legyek túl a műtéten, és kezdjük el a munkát, hogy mihamarabb vissza tudjak térni a pályára. Az első naptól kezdve motivált vagyok, és úgy érzem, hogy sikerülni fog, mert már most sokkal erősebbnek érzem magam, mint akkor, amikor megsérültem. Jó barátom, Győri Mátyás és Tomori Zsuzsi is itt végezte a rehabilitációt, ők sokat segítettek és velük beszélgetve sokkal könnyebb volt ez az időszak.” – mesélte el Fekete Dávid.

.

2018 NOV 14 16:59:46/