Felejthetetlen bronzvasárnap
Két korábbi növendékünk Schatzl Natalie és Simon Armilla bronzérmet szerzett az Érd színeiben a női kézilabda Magyar Kupa döntőjében. Mindkettőjük számára nagy élmény volt a legjobbak között pályára lépni.

Izgalmas, de legfőképpen emlékezetes hétvégét zárt Schatzl Natalie és Simon Armilla Debrecenben. S bár az érdiek a Győr elleni elődöntőt elveszítették, a bronzmérkőzésen 31-23-ra nyertek a Dunaújváros ellen, s végül a dobogó harmadik fokára állhattak fel.

„Nagyszerű élmény volt! Nem mindenki számára adatik meg a lehetőség, hogy egy ilyen rangos tornán vehessen részt, ráadásul a felnőttkarrierje legelején. Csapatom egyik legfiatalabbjaként igyekeztem segíteni együttesemet és kihasználni a kínálkozó lehetőségeket. Az elődöntőt ugyan elveszítettük, de a Győr ellen felemelő érzés volt 20 percet a pályán tölteni! Két gólt szereztem, és a vereség ellenére sem voltunk igazán rosszkedvűek. A bronzmeccsen öt perc játéklehetőséghez jutottam és egy góllal sikerült hozzájárulnom a sikerhez.

A bronzérem volt a kitűzött célunk, és ezt sikerült is megvalósítanunk. A Ferencvárosban játszó testvéremmel, Nadine-nal viszonylag sokat tudtam találkozni a meccsek között. Sok erőt adott, s így tanácsokat is kérhettem tőle. Ő az az ember, akivel bármikor és bármiben számíthatunk egymásra. A szurkolóink összetartó családként segítettek minket, nekik is részük van abban, hogy ez a hétvége egy örök élmény marad a számomra” – foglalta össze a két nap eseményeit honlapunknak a fiatal szélső, Schatzl Natalie.

Simon Armilla ugyancsak a kivételes hangulatra emlékszik leginkább a hétvégéből:

„Hihetetlen élményben volt részem, nem is gondoltam volna, hogy ilyen hamar felnőtt kupadöntőben játszhatok. Az elődöntőben a világklasszisokkal teletűzdelt Győr csapatával játszottunk és sajnos alul maradtunk, de számomra nagy öröm volt, hogy mintegy 10 percet tölthettem a pályán. A bronzmérkőzésre tökéletesen felkészülve érkeztünk, mert éremmel szerettünk volna távozni, ami sikerült. A meccs végén sikerült kiharcolnom egy hétméterest, amivel segítettem a csapatomat. Felejthetetlen volt a hangulat, rengeteg szurkoló kísért el minket. Köszönjük a biztatásukat!”

Fotók: erdhandball.hu

2019 MÁR 20 10:14:55/