Felemás rajt a csehországi tornán

Egy győzelemmel és egy vereséggel kezdett a NEKA fiúcsapata a Csehországban rendezett KEMPA Sokol-Kupa nemzetközi kézilabda-tornán. Az U17-es kategóriában a Kopornyik Zsolt által irányított együttes a pénteki nyitónapon a német Füchse Berlint 21-18-ra múlta felül, a szlovák SKP Bratislavától ugyanakkor 23-19-re kikapott, így két ponttal várja a folytatást. Szombaton két cseh ellenfél következik, 12 órától a Dukla Praha, 16 órától pedig a Sokol Zdar vár a mieinkre. A helyosztókat vasárnap rendezik. 

NEKA-SKP Bratislava 19-23 (8-11)

NEKA: Konyicsák Tamás, Nagy Tibor (kapusok), Igali Gergő 1, Temesvári Gábor 1, Kovács Dominik, Széles Nándor 1, Zoran Ilic 3, Krakovszki Zsolt 1, Papp Tamás 1, Kecskés Dániel 2, Bock Milán 5, Kecskés Levente, Tárnoki Márkó, Bognár Nándor 3, Damjan Jajic, Kepess János 1 – edző: Kopornyik Zsolt

NEKA-Füchse Berlin 21-18 (9-9)

NEKA: Konyicsák Tamás, Nagy Tibor (kapusok), Igali Gergő 2, Temesvári Gábor 2, Kovács Dominik 2, Széles Nándor 5, Zoran Ilic 3, Krakovszki Zsolt, Papp Tamás, Kecskés Dániel 4, Bock Milán 1, Kecskés Levente, Tárnoki Márkó, Bognár Nándor 2, Damjan Jajic, Kepess János – edző: Kopornyik Zsolt

További eredmények: 

TJ Sokol Ždar - HC Dukla Praha 19 - 31 (10-17)

HC Dukla Praha - SKP Bratislava 24 - 20 (11-6)

Füchse Berlin - TJ Sokol Ždar      25 - 18 (12-12)

Kopornyik Zsolt: „A Berlin ellen egy magas hőfokú mérkőzésen a végjátékban sikerült fordítani, ennek köszönhetjük győzelmünket.Ezért jó ez az erős torna, a Bratislava ellen egy a nálunk a győzelmet jobban akaró csapattól szenvedtünk vereséget.”

Bognár Nándor: „Elég hosszú utazáson voltunk túl, ami kicsit hátráltatott minket, ráadásul a meccs előtt pár órával tudtuk meg, hogy változott a program és a Berlinnel játszunk. Mindenki készült a meccsre, hiszen egy neves klubról volt szó, tudtuk mire számíthattunk. Az első félidőben fej-fej mellett haladtunk, egyik csapat sem tudott ellépni. A második félidőben tempót tudtunk váltani, és így sikerült is ellépnünk 3-4 góllal, amit a meccs végéig megtartottunk. Nem játszottunk jól, van még bőven hova fejlődni, de örülünk, hogy egy Bundesligában szereplő csapat elleni győzelemmel kezdtük a tornát. Gratulálok a csapatnak, harcolunk tovább.”

Széles Nándor: „Tudtuk, hogy nehéz lesz a Berlin elleni meccsünk, mivel az első mérkőzés mindig nehézkes, és természetesen egy nagyon jó csapatról van szó. Jól kezdtünk, voltak kisebb hullámvölgyek az első és a második félidőben is, de köszönhetően az akarásunknak mindig meccsben voltunk, és mentünk el pár góllal a végjátékban. Ilyen folytatásra van szükségünk a torna további szakaszában is. Gratulálok a csapatnak az első győzelemhez a tornán!

Bock Milán: „Nem kezdtük megfelelő hőfokon a második meccset, ezért szétszórtak is voltunk az elején. Végig vezetett az ellenfél, mi csak mentünk az eredmény után. Küzdöttünk, ahogy tudtunk, akartuk a győzelmet, de sajnos nem ez lett a végkimenetele a meccsnek.”

Kecskés Dániel: „Sajnos dekoncentráltak voltunk, a helyzetkihasználáson ez meg is látszott, de azért próbáltunk küzdeni és partiban maradni az ellenféllel. Ez sajnos nem sikerült, de gratulálok a csapatnak.”


 A fotókat köszönjük Farkas Anitának!

2018 JAN 19 20:12:21/